Доступність посилання

ТОП новини

Іракська влада наразі не повідомляє, коли стратять двох прибічників Саддама Хуссейна, засуджених за злочини проти людяності


Зведений брат Саддама – Барзан Ібрагім ат-Тікріті (він же колишній шеф розвідки), та Авад Ахмед-аль-Бандар – екс-голова Революційного суду мали бути страчені сьогодні. Однак, іракська влада повідомила, що виконання вироку відкладається.

Зведений брат Саддама – Барзан Ібрагім ат-Тікріті (він же колишній шеф розвідки), та Авад Ахмед-аль-Бандар – екс-голова Революційного суду мали бути страчені сьогодні. Однак, іракська влада повідомила, що виконання смертного вироку відкладають.

А ось що повідомила представник адвокатів засуджених Бушра Халіл: "Після нашого повернення зі зустрічі з підзахисними, ми надіслали електронною поштою листа у Пентаґон із проханням не передавати їх іракській владі, поки не завершиться розслідування образ, які мали місце під час страти Саддама Хуссейна".

Іракська влада продовжує розслідування порушень під час виконання вироку Саддамові, зокрема, виясняють, хто знімав на камеру мобільного телефону страту Хусейна та яким чином допустили образи на його адресу в останні хвилини перед виконанням вироку.

Раніше сьогодні Керівник Відомства ООН із прав людини закликала президента Іраку утриматися від страти двох соратників Хусейна.

Луїза Арбур висловила сумнів у тому, що судовий процес над Саддамом Хусейном та його соратниками відбувався у відповідності з юридичними нормами.
XS
SM
MD
LG