Доступність посилання

ТОП новини

10 тисяч гривень отримала в Ужгороді родина новонародженого хлопчика.


Надія Петрів Ужгород, 4 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Вже 6-ий рік в Ужгороді на дітей, які народилися у новорічну ніч, чекає подарунок від міської влади. Цього року в обласному пологовому будинку першим побачив світ хлопчик Андрійко. Ще 31 грудня увечері породілля Леся Кричфалуша готувала святкову вечерю, а вже опів на першу новорічної ночі подарувала чоловікові сина.

Родина Кричфалушіїв отримає ще один подарунок – грошовий. Ужгородська міська влада ухвалила рішення преміювати перших новонароджених у новому році ужгородців, каже речник міськради Олег Подебрій: «Цього року міською радою було виділено з міського бюджету 10 тисяч гривень, так би мовити на преміювання першого ужгородця, який зустрічне Новий рік у пологовому будинку і своїм криком привітає 2007 рік. Тобто, ми вирішили з 0 годин до 6 ранку преміювати всіх ужгородців, які народяться».

Грошову винагороду отримала лише одна мама

Загалом у перший день нового року в пологовому будинку обласного центру Закарпаття з’явилися на світ, окрім Андрійка, ще четверо діток. Однак грошову винагороду отримає лише маленький ужгородець, бо всі інші діти є мешканцями районів Закарпаття.

Олег Подебрій: «Загалом в Ужгородському пологовому будинку народилися п’ятеро немовлят за цей час, але четверо з них,точніше, їхні мами, не є жителями нашого міста, вони з сусідніх районів. Сподіваюся, що ради тих районів, звідки ці батьки, також ухвалили якісь рішення, щоб своїх мешканців преміювати».

Перший новонароджений хлопчик – вдалий рік цілого міста

У Закарпатті кажуть: кожну нову справу чи бізнес повинен починати чоловік. Тому народження першим хлопчика символізує й хороший рік для всього міста.

– «Я вважаю, що відзначати народження дітей, це одне з основних питань, які є в нашому житті, тому що діти – це наше майбутнє. А те, що міська влада такі виділяє гроші, це є не лише стимулом для народжуваності, хоча це і велика матеріальна допомога з одного боку, але й моральне задоволення з іншого боку».

– «Звичайно, що це добра традиція. Це не так, як ми діставали кілька копійок. Це прекрасно. Бо з тих грошей, які давали раніше, не можна було ні прожити, ні дітей прогодувати. Люди мучилися, тому й не бралися народжувати». Так думають ужгородці.
XS
SM
MD
LG