Доступність посилання

ТОП новини

У Криму загинули два члени екіпажу судна, яке перевозило хімічні речовини


За iнформацiєю заступника мiнiстра охорони здоров’я Криму Олега Стеблiя, дiагноз вiсьмох госпiталiзованих членiв екiпажу - отруєння отруйними парами.

За iнформацiєю прес-служби Головного управлiння МНС АР Крим, загинули 23-рiчний матрос з України та 26-рiчний житель Росiї, електромеханiк.

У Ялті госпіталізували також весь екіпаж судна, на якому від хімічного отруєння померло двоє осіб.

За iнформацiєю заступника мiнiстра охорони здоров’я Криму Олега Стеблiя, дiагноз вiсьмох госпiталiзованих членiв екiпажу - отруєння отруйними парами. При цьому вiн не назвав, якими саме.

Судно «Odisk », яке завантажилося хімікаліями у Керчі, йшло до Туреччини. Наразi його буксирують у напрямку керченського порту.

За рiшенням тимчасового виконувача обов’язкiв мiнiстра оборони України Леонiда Полякова, з метою мiнiмiзацiї наслiдкiв екологiчно небезпечного вантажу для жителiв Ялти були залучені Вiйськово-морськi сили України, повiдомляє прес-служба Мiнiстерства оборони України.

Мiнiстр з питань надзвичайних ситуацiй України Нестор Шуфрич у Яльті заявив, що судно Odisk з хiмiкатами на борту не становить загрози для навколишнього середовища i життя ялтинцiв: "Загрози навколишньому середовищу, тим паче - жителям Ялти немає. Повнiстю вiдсутнiй ризик зараження морської води".

У п’ятницю зранку від капітана судна надійшла інформація про смерть одного з членів екіпажу, під вечір помер іще один. До судна негайно вийшов буксир і транспортував потерпілих на берег.

На судно висадилася група хімічної розвідки Міністерства з надзвичайних ситуацій. Із Севастополя до місця перебування аварійного судна вийшло два кораблі ВМС України.
XS
SM
MD
LG