Доступність посилання

ТОП новини

Хімічну загрозу у Чорному морі ліквідували


Під час рейсу з Керчі до турецького порту Іскандерун члени екіпажу отруїлися хімічними випарами. Двоє з них померли, решта вісім осіб перебувають у лікарні, один з них – у важкому стані.

У Чорному морі, неподалік Ялти, останні кілька днів тривали заходи з ліквідації надзвичайної ситуації із хімічною загрозою, що виникла на суховантажному судні “Одіск”. Під час рейсу з Керчі до турецького порту Іскандерун члени екіпажу отруїлися хімічними випарами. Два з них померли, решта вісім осіб перебувають у лікарні, один з них – у важкому стані.

Нагадаємо, що корабель під прапором С’єра-Леоне з 10 членами екіпажу , 7 з яких – українські громадяни, 3 – російські, вийшов з Керченського порту 3 січня. Він перевозив близько 2 тисяч тонн феро-сіліко-марганцю, який використовується у металургії і під час взаємодії з водою виділяє отруйний газ. 5 січня, коли судно перебувало на рейді Ялтинського порту, капітан повідомив про смерть одного з матросів і зазхворювання ще кількох. Представники МНС оперативно надіслали до корабля буксир, який евакуював усіх постраждалих, проте, ще один з них на шляху до лікарні помер.Загиблі - 23-рiчний матрос з України та 26-рiчний електромеханік з Росiї. Усі вони перебувають у Лівадійській лікарні.За даним МНС станом на учорашній день, 1 моряк, громадяним України – у важкому стані, 7 – у стані середньої важкості. За ними встановлений посилений медичний нагляд. Мiнiстр з питань надзвичайних ситуацiй України Нестор Шуфрич в Ялті заявив, що судно “Одіск” з хiмiкатами на борту не становить загрози для навколишнього середовища i життя ялтинцiв. Повнiстю вiдсутнiй ризик зараження морської води...

О 13:20 6-го січня буксир Військово-морських сил України „Кременець” розпочав буксирування аварійного судна до порту завантаження – Керчі, де існують відповідні пірси та умови для зберігання хімречовин. За даними фахівців ВМСУ, буксирування може тривати до тридцяти трьох годин. На судні перебувають співробітники МНС, які здійснюють моніторинг хімічних процесів у його трюмі. Суховантаж на буксирі „Ялтинець”,який належить Ялтинському морському торгівельному порту, супроводжує опергрупа Головного управління МНС України в АР Крим. Загальну координацію здійснює Міністр з питань НС Нестор Шуфрич.
XS
SM
MD
LG