Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна енергетична агенція закликала прискорити вирішення російсько-білоруського нафтового конфлікту


Її представники, однак, зазначили, що Європа здатна подолати перебої у постачанні енергоресурсів і за потреби звернеться до стратегічних запасів нафти. Учора білоруська компанія, що опікується роботою трубопроводу «Дружба», повідомила про скорочення обсягів транзиту російської нафти до Європи. Пізніше російська компанія-монополіст «Транснєфть» заявила про цілковите припинення експорту нафти через Білорусь.


Її представники, однак, зазначили, що Європа здатна подолати перебої у постачанні енергоресурсів і за потреби звернеться до стратегічних запасів нафти.

Учора білоруська компанія, що опікується роботою трубопроводу «Дружба», повідомила про скорочення обсягів транзиту російської нафти до Європи.

Пізніше російська компанія-монополіст «Транснєфть» заявила про цілковите припинення експорту нафти через Білорусь, звинувативши Мінськ у її «протизаконному відборі».

У свою чергу, заступник голови білоруської державної компанії «Белнафтахім» заявив про готовність білоруської сторони відновити поставки нафти і звинуватив у припиненні постачання Росію.

«Можу вас запевнити, що підприємство і технологічно, і технічно, й організаційно готове негайно поновити прокачування нафти, щойно його поновить російська сторона. Кнопка насосного агрегата, яка має подати нам нафту, наразі розташована на території нашої союзної держави — Росії», — зазначив представник «Белнафтахіму».
XS
SM
MD
LG