Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада спробує подолати президентське вето на мораторій землі на вечірньому засіданні


На думку представників антикризової коаліції, ветування Президентом закону, який забороняє продавати землю сільськогосподарського призначення не відповідає інтересам суспільства.

На думку представників антикризової коаліції, ветування Президентом закону, який забороняє продавати землю сільськогосподарського призначення не відповідає інтересам суспільства.

“Це мотивація досить проста. Тут немає чогось надзвичайного, таємного, чорного. Треба підготуватися, треба зробити кадастр земель, треба зробити так, щоб ця приватизація пішла на користь держави, треба відпрацювати з точки зору національних інтересів держави”, – зазначив Олексій Плотніков на питання Радіо Свобода.

Блок Юлії Тимошенко також голосуватиме за подолання вето. Микола Томенко:

“Ми в законі заклали, що протягом року уряд у Верховна Рада зобов’язана створити законодавчу базу для продажу землі, для не зловживання паями селян, для не зловживання, яке існує сьогодні, коли граються межами адміністративно-територіальних одиниць. Президент не запропонував нічого. Аби він, наприклад, скритикувавши парламентський закон сказав, що я проти системи продажу землі через зміну цільового призначення... Альтернативи він не запропонував”.

“Наша Україна” вважає, що антикризовики хочуть відкласти створення ринку землі на невизначений термін. Юрій Єхануров:

“В універсалі було записано, що на рік потрібно відкласти дозвіл на вільний продаж землі. Цього притримується і Президент і “Наша Україна”. Але у законі написано, що до ухвалення законів, які регулюють ринок землі. Таким чином, соціалісти і комуністи на невизначений термін хочуть відкласти ринок землі. Йдеться про те, що допоки ця коаліція діятиме, ніколи не буде ринку землі в Україні. Отже, будемо жити так, як живемо, і не питайте, чому ми бідні”. Минулого тижня Віктор Ющенко ветував закон, який до 1 сiчня 2008 року продовжував заборону на купiвлю-продаж земель сiльськогосподарського призначення.
XS
SM
MD
LG