Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко, Янукович і Мороз домовилися провести круглий стіл


Президент Віктор Ющенко за підсумками зустрічі з прем''єр-міністром Віктором Януковичем і головою Верховної Ради Олександром Морозом вирішили провести національний круглий стіл 14-15 лютого. Про це вони повідомили журналістам на брифінгу. За словами Президента, на цей круглий стіл буде винесена розробка дорожньої карти реалізації Універсалу національної єдності, підписаного в серпні 2006 року.


Президент Віктор Ющенко за підсумками майже 4-годинної зустрічі у середу з прем''єр-міністром Віктором Януковичем і головою Верховної Ради Олександром Морозом домовилися провести національний круглий стіл 14-15 лютого.

Про це вони повідомили журналістам на брифінгу.

За словами Президента, на цей круглий стіл буде винесена розробка дорожньої карти реалізації Універсалу національної єдності, підписаного в серпні 2006 року.

Віктор Ющенко також розповів, що метою зустрічі було виробити основні теми співробітництва між гілками влади в 2007 році.

Він також повідомив, що в Секретаріаті Президента буде створена робоча група, котра визначить основні пункти такого плану й направить його для підписання сторонами.

Президент розповів, що у перебігу зустрічі було обговорено низку законодавчих ініціатив, які потрібно ухвалити в парламенті. Зокрема нова редакція закону про Кабінет Міністрів, проекти законів, що регулюють ринок землі, а також нормативна база, необхідна для підвищення мінімальної пенсії й мінімальної зарплати, передбачені постановою Верховної Ради.

При цьому Віктор Ющенко сказав, що на зустрічі не вдалося обговорити всі питання, які викликали суперечки: «Я далекий від того, що ми всі гострі питання розглянули».

Разом з тим глава держави висловив сподівання, що учасники круглого столу зможуть домовитися про погоджене співробітництво.

Віктор Ющенко вважає, що кращим механізмом для консолідації стане формування Конституційної комісії, що забезпечить узгодження ідей сторін щодо змін до Конституції.

Секретаріат Президента очікує найближчим часом, що Верховна Рада подасть свої кандидатури в ініційовану Президентом конституційну комісію, і вона буде сформована під головуванням самого Ющенка і спікера Олександра Мороза.
XS
SM
MD
LG