Доступність посилання

ТОП новини

Великобританія та Австралія підтримують збільшення кількості американських військових в Іраку


Однак ці країни не планують збільшувати там свій контингент. Напередодні президент США заявив про збільшення чисельності американських військових в Іраку на понад 20 тисяч осіб.

Однак ці країни не планують збільшувати там свій контингент.

Напередодні президент США заявив про збільшення чисельності американських військових в Іраку на понад 20 тисяч осіб.

За словами Джорджа Буша, переважну частину додаткового контингенту мають розташувати в Багдаді.

Буш назвав своєю помилкою те, що не зміцнив військової присутності в Іраку ще минулого року. Зараз США мають в Іраку близько 130 тисяч військових.

Прем’єр-міністр Австралії Джон Говард вважає, що майже півтори сотні австралійських військ в Іраку є достатньою кількістю.

Голова британського МЗС Маргарет Бекет висловила позицію Великобританії: за безпеку в Іраку має відповідати іракський уряд.

«На даний час надсилати більше військових не є нашим наміром. Насправді ми сподіваємося продовжити прогрес стабілізації в Басрі, а також надати більше відповідальності іракським військам», — сказала міністр закордонних справ Великої Британії.

Тим часом прем’єр Японії Сіндзо Абе у телефонній розмові запевнив Джорджа Буша, що його країна продовжуватиме допомагати відбудовувати Ірак.

Дипломатичну позицію України оприлюднив заступник речника МЗС Василь Кирилич: «Сполучені Штати Америки — демократична країна, яка володіє потужним арсеналом демократичних інституцій, здатних вирішувати самостійно подібні питання. Україна відстежує ситуацію з розвитком в Іраку і підтримує напрям демократичного врегулювання ситуації, що існує», — зазначив заступник речника українського МЗС.
XS
SM
MD
LG