Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі козаки збирають підписи на підтримку пам’ятника борцям за волю України


А тим часом вони охоронятимуть пам’ятний знак цілодобово, бо встановили його незаконно. Активісти патріотично налаштованих організацій пояснюють, що на бюрократичну тяганину навколо дозволу пішов би не один рік.

А тим часом вони охоронятимуть пам’ятний знак цілодобово, бо встановили його незаконно.

Пам’ятний знак борцям за волю України активісти місцевої громадської організації «Тернавське козацтво» встановили в центрі Тернівського району Кривого Рога.

Хрест висотою 3,5 метри і шириною 1,5 м присвятили відомим постатям в українській історії: Богданові Хмельницькому, Симонові Петлюрі, Степанові Бандері, Василеві Стусу та іншим борцям за волю України від часів козаччини і дотепер.

У виконкомі Криворізької міськради Радіо Свобода повідомили, що пам’ятний знак незаконний — дозволу на нього не давали, а до спеціальної міської комісії, яка відповідає за встановлення пам’ятників та інших меморіальних об’єктів, організатори не звертались.

Активісти патріотично налаштованих організацій пояснюють, що на бюрократичну тяганину навколо дозволу пішов би не один рік.

Один із активістів козацької організації Геннадій Дощенко каже, що «пам’ятник відкрили, аби поставити владу перед фактом, що він є».

Геннадій Дощенко повідомив також, що за останні два місяці це вже другий у Кривому Розі пам’ятний знак, встановлений без дозволу. Перший, присвячений жертвам голодомору, відкрили в листопаді.
XS
SM
MD
LG