Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада повторно ухвалила перелік підприємств, які не підлягають приватизації цього року


Депутати врахували пропозиції Президента, який напередодні повернув відповідний законопроект зі своїми правками. Парламентарі дозволили приватизацію “Укртелекому”. Доопрацьований закон передбачає перелік, до якого входять 16 об’єктів, що не підлягають приватизації, і 24 об’єкти, які заборонили приватизувати, але які можуть бути корпоратизовані. Вкінці грудня Президент ветував попередню версію закону.


Депутати врахували пропозиції Президента, який напередодні повернув відповідний законопроект зі своїми правками.

Парламентарі дозволили приватизацію “Укртелекому” і виключили зі списку об’єктів, заборонених до приватизації, Одеський припортовий завод.

Голова підкомітету з питань приватизації Михайло Чечетов заявив:

“28 грудня 2006 року Президент України повернув до Верховної Ради зазначений закон зі своїми зауваженнями. Президент пропонує вилучити із проекту статті 2-у, 3-ю, 4-у, а також змінити закон. Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради України вважає, що висловлені Президентом України зауваження є слушними”.

Цьогорічні надходження від приватизації дозволять повною мірою виконати бюджетні зобов’язання. Так вважає голова Фонду Держмайна Валентина Семенюк:

“Цим ми зможемо сьогодні підтримати норму балансу. Тому що фактично один рік, коли ми дали 25,2 мільярда – це був великий скачок. І треба врахувати, що сьогодні цей баланс може бути відредагований і підтриманий лише коштами від приватизації. Там є дуже багато цікавих об’єктів: це й підприємства машинобудування, це і підприємства хімічної галузі, і авіаційні, і будівельні компанії, і сільськогосподарські підприємства”.

Доопрацьований закон передбачає перелік, до якого входять 16 об’єктів, що не підлягають приватизації, і 24 об’єкти, які заборонили приватизувати, але які можуть бути корпоратизовані. Вкінці грудня Президент ветував попередню версію закону.
XS
SM
MD
LG