Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко ветував закон про Кабмін


Президент скерував цей закон зі своїми пропозиціями до парламенту для повторного розгляду. Раніше Ющенко наполягав на спільній доробці законопроекту про Кабінет Міністрів президентом, урядом і парламентом. Глава держави мав намір ветувавати законопроект про Кабмін, мотивувавши це тим, що процедура ухвалення закону не відповідала принципам, обумовленими в Універсалі національної єдності.


Президент України скерував закон «Про Кабінет Міністрів» зі своїми пропозиціями до парламенту для повторного розгляду.

За повідомленням прес-служби глави держави, представляти пропозиції Ющенко під час розгляду закону у Верховній Раді буде перший заступник глави Секретаріату Президента, представник Президента в Кабміні Арсеній Яценюк.

Раніше Віктор Ющенко наполягав на спільній доробці законопроекту про Кабінет Міністрів президентом, урядом і парламентом.

Він мав намір ветувавати законопроект про Кабмін, ухвалений Верховною Радою, мотивувавши це тим, що процедура ухвалення закону не відповідала принципам, обумовленими в Універсалі національної єдності.

Раніше Арсеній Яценюк заявляв, що 86 поправок Ющенко, які були внесені ним до першої редакції цього закону, взагалі не були підтримані Радою.

21 грудня парламент ухвалив закон «Про Кабінет Міністрів України», що регламентує діяльність уряду.

При цьому парламент відмовився підтримати більшість пропозицій Президента.
XS
SM
MD
LG