Доступність посилання

ТОП новини

Президент не підписуватиме закони, які сьогодні ухвалила Верховна Рада


Як заявив Арсеній Яценюк, Віктор Ющенко залишає право підпису на ветовані ним закони за тими, хто їх ухвалював.

Так прокоментував заступник голови Секретаріату Президента Арсеній Яценюк подолання депутатами вето Президента на Закон “Про Кабінет Міністрів”: “Даний закон втручається в діяльність як Президента України, так і судової гілки влади. Цей закон позбавляє прав українських громадян оскаржувати рішення уряду в суді, саме в суді загальної юрисдикції. Даний закон нівелює конституційні норми щодо ролі і місця РНБО, яка контролює та координує діяльність всіх органів виконавчої влади у сфері національної безпеки та оборони”.

Сьогодні Верховна Рада подолала президентське вето на Закон “Про Кабмін”, не підтримавши жодної поправки глави держави.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз назвав рішення Ради кроком вперед: “Прибічники зосередження влади в руках Президента не згодні з тим, хоча це й виписано у Конституції. Тому так чи інакше цей закон потрібно було ухвалювати. Невизначеність у цьому відношення далі не може бути терпимою. Уже 11 років діє Конституція, де передбачено необхідність ухвалення закону про Кабмін. А його немає, він відтягується, відтягується тими, хто хотів би у ручному управлінні здійснювати владу в Україні. Тому я вважаю, що цей етап пройдений, це позитивний крок”.

Проти голосування за закон про Кабмін виступила фракція “Наша Україна”. Вони звинуватили Блок Юлії Тимошенко в домовленості з антикризовою коаліцією.
XS
SM
MD
LG