Доступність посилання

ТОП новини

Президент України, яка зробила європейський вибір, має бути лише символом державної єдності з представницькими функціями й не має втручатися у внутрішню й зовнішню політику парламентської більшості, вважає Дмитро Табачник


Віце-прем’єр-міністр стверджує, що Конституція «цілком ясно й без різночитань» визначає Україну як парламентську республіку. У п’ятницю Верховна Рада подолала вето Президента на Закон «Про Кабінет Міністрів України», який значно обмежує президентські повноваження.

Віце-прем’єр-міністр стверджує, що Конституція «цілком ясно й без різночитань» визначає Україну як парламентську республіку, «не залишаючи місця для жодних інших думок чи сумнівів», а «юридичний абсурд у вигляді бездумної й авантюрної гри у скасування політреформи» зруйнує єдність і керованість країни.

«Скасувати політреформу, не скасувавши при цьому українську державу, практично неможливо», — заявив Табачник у статті в тижневику «2000».

Вимагати ж іншого «можуть тільки лицеміри, які демагогічно прикриваються демократичними гаслами з метою захопити владу, або люди, цілком не знайомі з європейським розумінням демократії», — пише він.

У п’ятницю Верховна Рада подолала вето Президента на Закон «Про Кабінет Міністрів України», який значно обмежує президентські повноваження, не врахувавши жодного з президентських зауважень. За це разом із коаліцією голосував і Блок Юлії Тимошенко. Віктор Ющенко оголосив, що звернеться до Конституційного Суду, щоб визнати деякі положення Закону неконституційними.
XS
SM
MD
LG