Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко вже не хоче скасовувати політичну реформу


Президент волів би внести зміни до Конституції. За його словами, після того, як подолали вето на закон про Кабінет міністрів, була поставлена остання крапка в можливості утримати певний баланс у відносинах між гілками влади.


Президент України Віктор Ющенко не має наміру звертатися до Конституційного Суду щодо скасування політичної реформи, а висловлюється за внесення доповнень до діючої Конституції.

Про це глава держави сказав на брифінгу для преси, відповідаючи на запитання, чи не вважає він за доцільне звернутись до Конституційного Суду щодо скасування політичної реформи після подолання вето на закон про Кабмін.

За словами Віктора Ющенка, після того, як подолали вето на закон про Кабмін, була поставлена остання крапка в можливості утримати певний баланс у відносинах між гілками влади.

«Я думаю, що це рішення не є конструктивним, не є продуманим. На жаль, воно витікало лише з ініціативи і позиції однієї сторони – уряду і, по суті, прем’єр-міністра», – сказав Президент, додавши, що це додає песимізму в можливості реалізації Універсалу національної єдності в цілому як документа. Він нагадав, що в цьому документі була виділена тема – підготовка окремих законопроектів щодо розподілення повноважень між гілками влади. Подолання вето «погіршило перспективи гармонізації стосунків у рамках тих проваджень до Конституції, які відбулися після проведення політичної реформи. Я б зразу не давав відповідь, якими способами будуть поборюватися ці баланси, які привнесені в українську систему влади», – сказав Віктор Ющенко, зауваживши, що, скоріш за все, було б доцільно і ефективно звернутись Президенту до Конституційного Суду щодо надання висновку на закон про Кабінет міністрів.

За словами Віктора Ющенка, багато положень цього документа не відповідають Основному Закону і руйнують баланс влади. Водночас, Президент вважає, що вирішити проблему дисбалансу влади, що виник після подолання вето на закон про Кабмін, могло б стати внесення доповнень до вже існуючої Конституції.
XS
SM
MD
LG