Доступність посилання

ТОП новини

Україна виступає за єдині правила гри в енергетиці у Європі


Про це сказав міністр закордонних справ України Борис Тарасюк в інтерв’ю Радіо Свобода під час візиту до Праги, оцінюючи уроки російсько-білоруського нафтового конфлікту для України.

Про це сказав Борис Тарасюк в інтерв’ю Радіо Свобода під час візиту до Праги, оцінюючи уроки російсько-білоруського нафтового конфлікту для України: «Об’єднана Європа і кожна країна повинна працювати над зменшенням своєї односторонньої залежності поставок енергоносїів, тобто, треба урізноманітити поставки енергоносіїв, а друге, треба виробляти і приймати спільні правила, однакові для всіх. Наші симпатії мають бути боці єдиних стандартів, які визначені Європейською енергетичною хартією. Україна, до речі, є стороною цієї хартії і якби всі країни діяли з положеннями цієї хартії, то не було б таких критичних ситуацій».

Попри заклики Європейського Союзу, Росія відмовляється ратифікувати Енергетичну хартію.

Б. Тарасюк прибув до Чехії як міністр закордонних справ України.

Президент Білорусі нещодавно запропонував Україні створити спільний «енергетичний фронт» у відносинах з Росією. Борис Тарасюк проти такої термінології, але визнає, що Україна має з Білоруссю спільні інтереси.
XS
SM
MD
LG