Доступність посилання

ТОП новини

Проді, Путіне й Бушу, міняйте свій look.


Наталка Кудрик Слухати: Рим, 16 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Одяг та аксесуари для сучасного європейського чоловіка — усі новинки наступного зимового сезону відкрила цими днями італійська Флоренція. Там завершилася міжнародна виставка-ярмарок чоловічої моди «Pitti Immagine Uomo».

Палац Пітті у Флоренції, де відбулася виставка.
Стиль «супер-шик» і водночас «техно». Піджак, який умовно назвали «розумним»: досить натиснути кнопку на внутрішній кишені — і говориш по телефону чи слухаєш музику. Таку новинку презентувала марка Zegna. Елегантно, зручно і поліфункціонально, так звана «трансформована свідома елегантність».

Цих вимог дотримувалися підприємці і дизайнери чоловічого одягу на демонстрації Pitti Uomo, що відбулася вже 71-й раз. Сучасний чоловік, за словами організаторів, — не тільки той, кому подобається гарно одягатися, а головним чином той, хто знає, як одягатися.

На виставкових подіумах Флоренції — легкий піджак із кашеміру, який можна спокійно зім’яти і скрутити, не переживаючи, що річ зімнеться чи зіпсує форму. Інший цікавий тренд — спортивна куртка з сигналізаційним пристроєм, для активізації котрого в небезпечній ситуації досить потягнути за мотузку — і лунає сигнал.

На всі випадки життя

На ділову зустріч і дискотеку в один день — ось, будь ласка, подвійні штани: з однієї сторони — клітчаста тканина «принц Гальський» , а з іншої — джинса. Класика у поєднанні зі спортом, або, мовою стилістів, «трансформізм в одязі».

Таку філософію сповідує і колекція « Twin » Данієле Монтедземоло: «Цей піджак — справжній піджак, але він зручний і легкий як гольф. Логіка така: усі ми живемо у швидкому темпі, життя — як пекло, від однієї події до іншої. Не знаємо, що станеться з нами через годину, тому маємо бути на сторожі. Отож, ці речі дуже зручні, бо пристосовані до будь-якої ситуації». Шарфи, краватки, пояси, які змінюють вигляд — купуєш одне, а насправді маєш дві чи три речі на всі випадки життя.

Антигероєм демонстрації Pitti Uomo став італійський прем’єр Романо Проді як політик, одягнений найгірше. 63 відсоткам італійцям не подобається застарілий класичний стиль інших лідерів, передусім Володимира Путіна і Джорджа Буша.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG