Доступність посилання

ТОП новини

Зимова Універсіада-2007 у Турині


Наталка Кудрик Рим, 17 січня 2007, (RadioSvoboda.Ua) – В італійських Альпах , у Турині, відкривається сьогодні 23 зимова Універсіада – міжнародні змагання молодих спортсменів. Вперше за сорокавосьмилітню історію турніру виступатимуть і неповносправні студенти. На береги річки По прибуває чималий десант атлетів: 2 670 спортсменів із 48 держав, Україна серед них.

Олімпіада у мініатюрі – так іще називають ці спортивні змагання, що триватимуть в Італії до 27 січня. Попри незвичайно теплу і малосніжну зиму, турнір таки відбудеться з усіх запланованих видів спорту, хоча деякі траси і майданчики підготували за допомогою штучного снігу і льоду.

Українська команда, у складі котрої 91 атлет, прибула на місце кілька днів тому

Про враження українських спортсменів генеральний секретар спортивної студентської спілки України Валентин Гаврилко Радіо Свобода сказав: „Хто живе у горах, там харчування дуже добре, а помешкання незручні для відпочинку, по 4 особи в одній маленькій кімнаті, немає де покласти лижі, нічого...У Турині нормальні умови проживання, а харчування... для нас трохи незвично, по талонах видають по одному яблуку, смішно, коли перевіряють у їдальнях, хто що бере”.

На Універсіаді українці боротимуться за нагороди у таких видах спорту: біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліну, лижне двоборство, фігурне катання, шорт-трек і сноубордінг. „По цих видах спорту, особливо по біатлону, сподіваємося на золоті медалі. І від наших фігуристів чекаємо медалі, розраховуємо на срібну”, – сказав Валентин Гаврилко.

Золоті сподівання

За словами генерального секретаря спортивної студентської спілки України, студенти-атлети добре підготовлені до змагань, тренувалися у різних країнах, де був сніг. Найбільші „золоті” сподівання на жінок, біатлоністок Оксану Яковлеву та Віту Семиренко. Частина нинішньої команди – учасники минулорічних Олімпійських ігор у Турині, коли українська збірна виборола 2 бронзові медалі, у біатлоні та фігурному катанні.

На зимових універсіадах, що відбуваються раз на два роки, Україна виступає з 1993 року. Команда завжди потрапляла в десятку найкращих. На останніх змаганнях в австрійському Інсбруку молодіжна збірна України посіла 4 місце у загальному заліку – це поки що найкращий результат.
XS
SM
MD
LG