Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому рейтинг Юлії Тимошенко може знизитися? Хто воює за столичний Хрещатик? Яка з жіночих принад змушує швидше битися серця чоловіків?


Ірина Біла Київ, 17 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Хоча Тимошенко й виторгувала у “Регіонів” привілеї “опозиції його хамської високості”, але, як стверджує газета “Україна молода”, голосування за повноваження Кабміну стало початком занепаду рейтингу БЮТ. Видання пише, що перед Маланкою БЮТ повторив “подвиг” соціалістів на Івана Купала — пішов на змову з “Регіоналами”. Тоді Мороз фактично подарував прем''єрство Януковичу, а взамін отримав посаду спікера. Тепер Тимошенко розширила владні повноваження того самого Януковича, а з нею за це розплатилися законом про імперативний мандат для місцевих рад та першим читанням закону про опозицію. Про те, який зиск від цього отримають БЮТівці – в статті “Чи є життя після зради”.

“Захмарні панорами на міцному фундаменті” – у статті під таким заголовком газета “Голос України” розповідає про перший київський хмарочос, нещодавно зданий в експлуатацію. Він уже став легендарним, переконує видання, про нього кажуть, що цей будинок має власний розум і здатен сам контролювати всі системи життєзабезпечення. Про те, чи насправді це так, з’ясовує дописувач парламентської газети. Війна київської влади за столичний Хрещатик розпочалася: з головної вулиці столиці прибирають ятки, що торгують водою, пивом та продуктами. Про те, наскільки цей процес мирний і чи підготовлений заздалегідь, розповідає газета “Сегодня”. У цьому ж числі “Сегодня” стверджує, що західні ЗМІ вкотре “поховали” вісімдесятилітнього кубинського революціонера Фіделя Кастро, без якого, як вважають спостерігачі, Гавані доведеться починати демократичні реформи. Журналісти пишуть, що на відміну від попередніх повідомлень, основаних на даних розвідки США, нинішні мають значно вагоміші підстави – вони спираються на слова співробітників мадридського госпіталю, начальник хірургічного відділення якого особисто обстежував Фіделя. Більше про його недуги – в матеріалі “Кастор помирає від невдалих операцій”. Чи існує загроза відновлення двополюсного світу у зв''язку з тим, що Росія претендує на роль енергетичної супердержави? Якими можуть бути наслідки для України можливого відновлення протистояння між США і Росією чи Заходом і Росією? Про це в газеті “День” розповідає науковець Інституту світової економіки Євген Камінський. Не оминає “День” і тему жіночої привабливості. Видання пише, що з усіх складових ідеальної жіночої фігури талія не є очевидним лідером. Але група американських дослідників вивчила описи жіночої краси в британській літературі XVI-XVIII століть і зробила висновок, що єдиною рисою, яка повсякчас примушувала швидше битися серця письменників-чоловіків, була струнка талія. Прихильність до тонкої талії простежується також в індійських текстах I століття і китайських книгах IV століття. Тонка талія може бути такою популярною тому, вважають науковці, що свідчить про жіноче здоров''я й плодючість. Здоров''я асоціюється з низьким рівнем черевних жирових відкладень і високим рівнем жіночих статевих гормонів, таких як естроген, що звужує лінію талії й додає жіночій фігурі форму пісочного годинника.
XS
SM
MD
LG