Доступність посилання

ТОП новини

Помер народний депутат Євген Кушнарьов.


Олексій Крапивко Слухати: Харків, 17 січня 2007 (RadoioSvoboda.Ua) – Народний депутат, заступник голови фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов помер у середу в Ізюмській міській лікарні о 13.45. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я. Вчора під час полювання він зазнав важкого вогнепального поранення. Куля (калібр 7,62) пройшла навиліт і зачепила життєво важливі органи: печінку та нирки. Під час операції, що тривала 5 годин, медикам довелося видалити одну нирку та 50 сантиметрів кишечника. Майже добу лікарі намагалися врятувати життя депутата.


Трагедія сталася у Харківській області, біля міста Ізюм, у мисливському угідді «Гай». За даними, Міністерства внутрішніх справ, інцидент стався, коли мисливці поверталися на автомобілі після полювання. Попереду вискочила якась тварина, мисливці вийшли з машини й почали стріляти. Кушнарьов випадково опинився в секторі вогню i був поранений. За попередньою інформацією, з 5 осіб, які були поруч, двоє вже дали підписку про невиїзд. Постріл був зроблений із нарізного карабіна італійської марки Benelli. Куля влучила у живіт та пошкодила життєво важливі органи.

Травма була надто серйозною

Лікарі постійно проводили консультації з провідними спеціалістами не тільки України, а й Німеччини. Каже міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко: «Було травмовано життєво важливі органи, такі як печінка, нирки, товстий кишечник. До прибуття пацієнта в лікарню медики оцінили стан як важкий і констатували біля 3-х літрів виливу крові».

Кушнарьов порушив закон України

Факт полювання саме у вівторок здивував співробітників Київського еколого-культурного центру. Директор центру Дмитро Борейко: «Кушнарьова поранили на полюванні у вівторок, а вівторок – не мисливський день. Таким чином, депутат порушив Закон України про полювання та мисливські господарства і наказ держкомлісгоспу».

Полювання на кабанів й інших парнокопитних були закриті 1 січня 2007 року. На хутрових звірів полювання закривається 29 січня 2007 року, але мисливськими днями є тільки субота й неділя, йдеться у наказі Державного комітету лісового господарства.

Мисливство для Євгена Кушнарьова не було типовим відпочинком, розповів Радіо Свобода його соратник, депутат Харківської міської ради Костянтин Кєворкян: «Цікаво те, що він взагалі-то рибалка. Більше захоплювався завжди рибалкою, ніж полюванням. І, можливо, у зв’язку з тим, що це для нього нове заняття, і привело до такого інциденту».

Прем’єр терміново повертається з Туреччини

З приводу смерті Євгена Кушнарьова співчуття висловив Президент України Віктор Ющенко. Прем’єр-міністр Віктор Янукович скоротив візит до Туреччини і терміново повертається до України.

Народного депутата Євгена Кушнарьова поховають у п’ятницю, на Водохреща, у Харкові. Завтра у місті – день жалоби.

Довідка. Євген Кушнарьов народився 29 січня 1951 року, обіймав посади мера Харкова, голови Харківської області, з 2005 року голова партії «Нова Демократія». Наприкінці 2006 року був радником Прем’єр-міністра України. Кушнарьов – кандидат економічних наук, автор історико-краєзнавчої книги «Сто кроків по харківській землі», а також документально-публіцистичної книги «Кінь рудий. Записки контрреволюціонера». Одружений, має двох дітей та двох онуків.

Матеріали до теми:

• Злети і падіння Євгена Кушнарьова.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG