Доступність посилання

ТОП новини

У Берліні розпочалися переговори між Європейським союзом та Росією про врегулювання так званої «м’ясної суперечки» з Польщею


Про це повідомив у середу в німецькій столиці прес-секретар берлінського представництва Єврокомісії.

Про це повідомив у середу в німецькій столиці прес-секретар берлінського представництва Єврокомісії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у Берліні за столом переговорів поки що зібралися тільки експерти. Європейський союз предсталяє головний ветеринар Єврокомісії, Росію - заступник керівника ветеринарного відомства країни.

Понад рік тому Росія запровадила ембарго на імпорт м’яса з Польщі. Такий крок Москва тоді пояснила низькою якістю імпортованої продукції.

Варшава, однак, розпізнала в такому кроці передусім політичні мотиви й у відповідь заблокувала початок переговорів про нову коопераційну угоду між ЄС і Росією.

Якщо учасникам нинішніх берлінських консультацій вдасться досягти успіху, то вже в п’ятницю комісар ЄС з питань охорони здоров’я Маркос Кіпріану та російський міністр сільського господарства Олексій Гордєєв підпишуть документ про подолання так званої «м’ясної суперечки».

Раніше Кіпріану заявляв, що ЄС готовий надати Росії всі документи, необхідні для зняття ембарго на імпорт м’яса з Польщі.
XS
SM
MD
LG