Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи може бути висловлена недовіра Леоніду Черновецькому? Кому народні депутати хочуть передати майно Федерації профспілок? Скільки в Києві приїжджих?


Ірина Біла Київ, 18 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – У російського співака і композитора Юрія Шевчука є чудова пісня під назвою “Не стріляй!”. А в ній дуже мудрі слова: “Не стріляй і не хвастайся іншим, що без промаху б’єш по мішенях живих!”. А Євген Кушнарьов, як згадує газета “Україна молода”, в одному зі своїх інтерв''ю хвалився: “Є в мене трофеї, про які не соромно не тільки розповідати, а й показувати”.

Не хочеться говорити про фатум, про трагічний збіг обставин, необережність і безконтрольність в Україні полювання, особливо якщо йдеться про депутатів та чиновників високого рангу. Лише цікаво, запитують журналісти, як скоро візьмуть у руки зброю ті, хто цього трагічного вівторка був поруч із Кушнарьовим, і з чиїх рук пролунав той злощасний постріл? Про те, як це трапилося, оповідається в статті “Не стріляй!”. Леоніду Черновецькому може бути не до віри, оскільки БЮТ ініціює референдум з відставки мера. Про це пише газета “Комерсант-Україна”. Депутат Київради від БЮТу пан Семинога запевнив журналістів: “Сьогодні критична маса недовіри столичною владою остаточно визріла”. “Профспілкова вакханалія закінчується?” – у статті під таким заголовком газета “Голос України” розповідає про рішення парламентаріїв заборонити Федерації профспілок України розпродувати профспілкову нерухомість. А потім передати те, що не розпродалось, у Фонд держмайна. Вчора в Голосіївському районному суді столиці слухали справу про підпал у Музеї народної архітектури та побуту “Пирогово”. Як інформує газета “Сегодня”, рішення суд не ухвалив, однак співробітники музею не вірять, що підпалив музейну будівлю місцевий підліток. Подробиці – в статті “Скрині викрали і влаштували пожежу”. Точної кількості приїжджих до Києва ніхто не знає, але за різними оцінками – не менше мільйона. Тож не дивно, що для багатьох киян здача квартир в оренду стала значною частиною доходів, а то і єдиним їхнім джерелом. Але киян, як, зрештою і тих, хто наймає житло, очікують прикрі несподіванки. Більше про них розповідає “Газета по-київськи” у статті “Місто квартирантів”.
XS
SM
MD
LG