Доступність посилання

ТОП новини

Олег Гордієвський: «Убивцею офіцера ФСБ Росії Олександра Литвиненка був агент-нелегал із трьома фальшивими паспортами ЄС»


Стверджуючи це, колишній резидент КДБ у Великобританії, а нині історик розвідки Олег Гордієвський посилається на власні джерела зі Скоттланд-Ярду.

Гордієвський Олег
Стверджуючи це, колишній резидент КДБ у Великобританії, а нині історик розвідки Олег Гордієвський посилається на власні джерела зі Скоттланд-Ярду.

В інтерв’ю Радіо Свобода Гордієвський, який був близько знайомий з Литвиненком, заявив: «Розслідування ведеться вже третій місяць, але все, що було важливе, знайшли у перші два-три дні. Знайшли нелегала, вбивцю тренованого, який летів із Гамбурга 1 листопада рано вранці. Він прилетів на летовище Гітроу за фальшивим паспортом Євросоюзу, щоб пройти контроль непоміченим. Він пройшов і зник. Його не було в жодному готелі. Шукали по цілому Лондону. Це значить, що він змінив паспорт на інший паспорт країни ЄС. Того ж вечора після отруєння Литвиненка, він виїхав (а може вранці наступного дня, це ще невідомо, але можливо, англійці вже знають) вже за третім паспортом. Він зберігав ці паспорти у своєму портфелі в обшивці і виймав їх один за одним, як у 1920-30-их роках працювали чекісти. Він зник. Відома лише його фотокартка, коли він пройшов у Гітроу. Його сфотографували апарати, які там установлені. Була зроблена світлина з його першого паспорту. А другий і третій невідомо де».

Колишній офіцер ФСБ Росії Олександр Литвиненко помер у Лондоні 23 листопада. Головною причиною смерті називають отруєння радіоакативним полонієм-210.
XS
SM
MD
LG