Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Які політичні перспективи у В’ячеслава Кириленка? Скільки українців поїхало на заробітки? Чи реально пересічному українцеві збудувати власний будинок?


Ірина Біла Київ, 19 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – В''ячеслава Кириленка обрали головою фракції “Наша Україна” менш ніж місяць тому. Він одразу почав втілювати у “Нашій Україні” жорстку дисципліну — запровадив щоденну практику “чергових у парламентських рядах”, завданням яких є забезпечити одностайність голосувань. Утім, як пише газета “Україна молода”, фракція Кириленком задоволена.

Київ, 19 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Його добре сприймають люди, він виважений, але має добру “хватку” і, відповідно, непогані політичні перспективи. Колеги кажуть, що невдовзі Кириленка очікує ще один кар''єрний злет — лідерство в партії “Народний союз “Наша Україна”. В інтерв''ю газеті “Україна молода” депутат поки що обережно коментує цю інформацію. У цьому ж числі у статті “Юлю підманули?” видання стверджує, що Антикризова коаліція нічого Тимошенко не обіцяла і навряд чи проголосує за обіцяний закон про опозицію. Україна посідає четверте місце у світі за кількістю мігрантів, що в''їжджають на її територію. Про це говоритися в тематичній доповіді Світового банку. Мовляв, унікальність України в тому, що українці масово їдуть за довгим рублем та євро до Росії та Європи, тоді як в Україну також приїжджають за тим самим, і не менше. Як пише газета “Голос України”, у Міністерстві праці та соціальної політики навіть не можуть назвати точної цифри співгромадян, які працюють за кордоном. За різними оцінками, від 3 до 7 мільйонів. Директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький вважає: якщо так триватиме й далі, Україна втратить свій трудовий потенціал. І отримає чужий. Звільнені робочі місця займуть вихідці з Китаю й Азії. Їх поки що українські зарплати цілком влаштовують. У відповідь на подорожчання комунальних послуг і житло багато українців почали задумуватися над будівництвом власного будиночка, стверджує “Газета по-київськи”. І не треба боятися, що це так уже й дорого. Зараз проводяться безліч семінарів, створено багато сайтів, де можна переконатися: це не така вже й недосяжна мрія. Назви цих сайтів, а також конкретні приклади – в статті “Всім будуватися!”. Сьогодні у свято Водохреща, коли вода, згідно з християнським ученням, наділена цілющими властивостями, в столичний Гідропарк прийдуть тисячі людей, щоб пірнути в Дніпро. З тими, хто це робить упродовж десятиліть, знайомить читачів газета “Факти”.
XS
SM
MD
LG