Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон поповнила список кандидатів на президента США


«Я повідомляю про формування спеціального комітету з підготовки до президентських виборів. Я не лише повідомляю про початок мої президентської кампанії, а й починаю розмову з тобою, Америко... Отже, обговорімо, як правильно завершити війну в Іраку та як відновити пошану до Америки у світі», - пише на своєму сайті Гілларі Клінтон.


У повідомленні на її інтернет-сайті мовиться, що вона з цією метою створила спеціальний комітет: «Я сьогодні повідомляю про формування спеціального комітету з підготовки до президентських виборів. Я не лише повідомляю про початок мої президентської кампанії, а також починаю розмову з тобою, Америко. Ми усі повинні бути учасниками обговорення, якщо прагнемо бути учасниками вирішення проблем, і ми усі повинні стати учасниками вирішення проблем. Отже, обговорімо як правильно завершити війну в Іраку та як відновити пошану до Америки у світі»

59 річна Гілларі Клінтон, дружина колишнього президента Білла Клінтона, є сенатором від штату Нью-Йорк. Вона стає першою в історії США колишньою першою леді країни, яка намагається зайняти Білий дім. Якщо її оберуть то вона була б першою жінкою-президентом США.

Сформування комітету для розгляду можливості висунення своєї кандидатури в президенти США дозволить сенатору Клінтон почати офіційно збирати передвиборні пожертви.

У середу у США ще один представник демократів оголосив про намір боротися за президентську посаду на виборах 2008 року. Сенатор-демократ Барак Обама – син вихідця із Кенії та білої американки, уродженки Канзаса. Йому 45 років.

У Сенат Обаму обрали два роки тому, але він уже встиг здобути популярність: “Америка не раз уже стояла в минулому перед серйозними проблемами. Але, схоже, сьогодні наші лідери у Вашингтоні фактично не здатні співпрацювати за вимогами здорового глузду. Політики озлоблені та упереджені. Гроші та вплив для них дуже важливі, а тому ми не можемо впоратися з проблемами, які вимагають свого вирішення”.

Крім сенаторів Клінтон та Обами за висунення від Демократичної партії кандидатом на президентських виборах змагається також колишній претендент на посаду віцепрезидента Джон Едвардс, який також подав до спеціальної комісії документи, необхідні для участі у виборах.
XS
SM
MD
LG