Доступність посилання

ТОП новини

ЄС погодився на переговори з Україною про нову розширену угоду


Таке рішення ухвалили в понеділок на зустрічі в Брюсселі міністри закордонних справ країн ЄС. При цьому Євросоюз вирішив не вносити до нової угоди з Києвом перспективи вступу України до ЄС


Таке рішення ухвалили в понеділок на зустрічі в Брюсселі міністри закордонних справ країн ЄС.

При цьому Євросоюз вирішив не вносити до нової угоди з Україною перспективи вступу Києва до ЄС

Початок переговорів про нову розширену угоду з Україною став предметом гарячої дискусії між країнами Євросоюзу, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода з Брюсселя.

Польща та кілька інших прихильників України виступали за те, аби в новій домовленості йшлося про перспективу Києва стати членом ЄС.

Однак Франція, Іспанія та Німеччина виступали проти такого формулювання. Нарешті, міністри дійшли згоди – вони визнали європейські перспективи і європейський вибір України, однак додали в резолюції, що нова розширена угода з Києвом не вирішуватиме наперед, як далі розвиватимуться відносини Євросоюзу і України.

Міністри нагадали, що ЄС і надалі підтримуватиме українські реформи, а завдяки новій угоді розвиватиме відносини з Україною, в тому числі економічні – йдеться про створення зони вільної торгівлі.

МЗС України вважає нинішнє рішення Євросоюзу тимчасовим і не виключає зміни позиції Ради Європейського Союзу. Про це заявив сьогодні Борис Тарасюк.

Матеріяли по темі:

«ЄС і Україна починають у лютому переговори про нову угоду».

«Роман Шпек вітає рішення ЄС».
XS
SM
MD
LG