Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Лавринович не бачить жодних перепон для оприлюднення закону про Кабмін


Міністр юстиції України Олександр Лавринович констатує, що для оприлюднення закону «Про Кабінет міністрів України» немає жодних перепон.

Міністр юстиції України Олександр Лавринович констатує, що для оприлюднення закону «Про Кабінет міністрів України» немає жодних перепон. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі УНІАН.

«Перше: закон про Кабмін пройшов всю конституційну процедуру. Друге: голова Верховної Ради не має права нічого підписувати тому, що він його підписав вже в грудні і зміни після цього в закон вноситись не можуть», - сказав Лавринович.

Він нагадав, що жодна з пропозицій Президента до цього закону не знайшла підтримки. Таким чином, зазначив Олександр Лавринович, ухвалений Верховною Радою закон про Кабмін у грудні підписаний головою Верховної Ради України і сьогодні питання стоїть тільки про його оприлюднення. «Немає жодних юридичних перешкод для оприлюднення закону про Кабмін», – наголосив міністр.

19 січня Президент повторно скористався правом вето до закону про Кабмін, який був ухвалений парламентом 12 січня шляхом подолання президентського вето.

20 січня Олександр Мороз заявив, якщо глава держави не підпише закон у вказаний термін, то він, як голова Верховної Ради, поставить свій підпис під ним.

22 січня Мукачівській міськрайонний суд Закарпатської області розглянув позов члена партії «Наша Україна» Ігоря Кріля до Верховної Ради про визнання протиправними можливих дій голови ВР у разі підписання ним закону про Кабмін. Суд заборонив голові Верховної Ради підписувати ухвалений 12 січня закон.

Сьогодні, 23 січня, Олександр Мороз заявив, що закон про Кабмін буде обнародуваний відповідно до Конституції України. Він сказав, що якщо Президент України не підпише цей закон, то голова Верховної Ради «зобов''язаний його обнародувати».
XS
SM
MD
LG