Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство будівництва хочуть реорганізувати у два відомства


Планують створити дві установи: Міністерство регіональної політики і Міністерство з питань житлово-комунального господарства.

Перший заступник міністра будівництва, архітектура і житлово-комунального господарства Анатолій Беркута повідомив журналістам, що заплановано створити дві установи: Міністерство регіональної політики і Міністерство з питань житлово-комунального господарства.

За словами Анатолія Беркути, ці дві галузі перебувають в нерівному становищі. Якщо будівництво – галузь, пристосована до ринкових механізмів, то в житлово-комунальній сфері «ще й кінь не валявся», сказав чиновник. Створення Міністерства житлово-комунального господарства (ЖКГ) передбачає і відновлення управлінь ЖКГ в регіонах, на міському і районному рівнях.

Водночас, зазначив Анатолій Беркута, необхідний також орган, що контролює ціноутворення в тарифах на послуги ЖКГ. На думку першого заступника міністра, це може бути окремий або підпорядкований центральній владі орган, який міг би підправляти місцеву владу, що безпідставно піднімає тарифи.
XS
SM
MD
LG