Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Ціна комфорту.


Олександр Лащенко Київ, 23 січня 2007 року. “Укрзалізниця” погоджується з рішеннями уряду щодо поступового підвищення тарифів на перевезення пасажирів, заявив у вівторок її гендиректор Володимир Козак. За наказом Мінтрансу, з 1-го лютого тарифи стрибнуть на 10%. У квітні та липні вони зростуть ще, і зрештою їх піднімуть на третину, порівняно з нинішнім рівнем. Таким чином, якщо зараз доїхати у плацкартному вагоні, наприклад, з Києва до Чернігова, коштуватиме 25 гривень, у липні ціна квитка може сягнути на цьому маршруті 33-х гривень. Чому залізничні квитки дорожчають? Чи зростає разом з цінами сервісу в потягах?

Ціни на залізничні квити зросли ще торік. У червні їх підняли в середньому на сорок три відсотки. Однак на цьому “Укрзалізниця” зупинятися не хоче. За словами її гендиректора Володимира Козака, якщо тарифи не змінювати, “Укрзалізниця” продовжить зазнавати величезних втрат. Збитки від пасажирських перевезень за підсумками минулого року сягали двох з половиною мільярдів гривень. Червневий скачок тарифів компенсував лише півмільярда збитків.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

У залізничних касах у центрі Львова в будні людей небагато. Наприклад, у вівторок без проблем можна було придбати купейні квитки до популярного серед львів’ян маршруту до Києва, констатує місцева кореспондентка Радіо Свобода Галина Терещук. Вона дізнавалася у пасажирів, чи готові вони платити більше за квитки.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Якщо в Україні з першого лютого очікується зростання ціни залізничних квитків на 10%, у Латвії тарифи вже піднялися на 20%. Причиною цього тутешні залізничні чиновники називають інфляцію та загальне підвищення цін. Почому прокотитися тепер у латвійських потягах – розповідає ризька кореспондентка Радіо Свобода Людмила Пилип.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Куди і як скаржитися пасажиру потяга, якщо він має претензії до провідників та взагалі сервісу на залізниці? Поради юриста Ніни Зелюк.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG