Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові розгортається шпигунський скандал.


Олена Солодовнікова Слухати: Харків, 23 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Секретар міськради Геннадій Кернес звинуватив Службу безпеки України у тому, що за ним стежать. У свою чергу начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Мухатаєв заявив, ще Геннадій Кернес незаконно затримав співробітника його відомства, який виконував свої обов’язки.

Начальник Управління СБУ в Харківській області Андрій Мухатаєв повідомив пресу про те, що в суботу пізно ввечері був затриманий і примусово утримувався співробітник його відомства. У цих діях правоохоронець звинуватив секретаря міськради Геннадія Кернеса.

Ситуацію коментує начальник прес-служби СБУ Олександр Манжос: “Співробітник СБУ був при виконанні службових обов’язків. Він представився, показав посвідчення і діяв у межах, чітко визначених законодавством. Натомість по відношенню нього були скоєні протиправні дії”.

Чому затримали співробітника СБУ?

У Геннадія Кернеса інша версія суботніх подій. Він каже, що вийшов з роботи і помітив, як за ним стежить чоловік. За словами Кернеса, ця людина їхала за ним до готелю “Національ”, де є офіс посадовця.

Біля будівлі охоронець секретаря міськради звернувся до підозрілого, на його думку, чоловіка. Геннадій Кернес: “Попросив цього громадянина показати документи, які б могли засвідчити його особу. На що цей громадянин відповів, що документів не має, що він чекає дружину. Спочатку він казав, що він мочився, потім, що він чекає дружину. Все це насторожило”.

Геннадій Кернес каже, що викликав міліцію. Затриманий чоловік виявився співробітником СБУ. За словами Кернеса, в нього були спеціальні пристрої для стеження: “Там були представники прокуратури, які ставили питання затриманому офіцеру, І він сказав, що не має претензій до Геннадія Кернера, все було в рамках закону”.

PR чи тотальне стеження? Думки харків’ян

Харків’яни до “війни компроматів”, що не перший тиждень відбувається у місті, ставляться по-різному. Хтось уже не звертає на неї особливої уваги, а хтось починає страждати на манію переслідування.

Респондент 1: “Мене не дивує, що за Геннадієм Адольфовичем стежать. Взагалі, я думаю, що за кожним з нас вже ведеться стеження. Якщо за такими людьми слідкують, то чому б не слідкувати за будь-ким”.

Респондент 2: “Мене не хвилює, що там відбувається з Кернесом та СБУ, мені здається, що це одна з піар-акцій пана Кернеса”.

Зараз справою щодо законності затримання представника СБУ займається прокуратура. Заяву до прокуратури написав і Геннадій Кернес, який вважає коментарі Андрія Мухатаєва щодо себе некоректними.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG