Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш закликав американський Конгрес підтримати здійснення його нової стратегії в Іраку


Звертаючись до опонентів збільшення присутності американських військ в Іраку, Буш заявив, що Сполучені Штати повинні довести справу до перемоги. Демократи у Конгресі США відкинули нову стратегію президента Джорджа Буша щодо Іраку. Буш запевнив, що використає усі дипломатичні засоби для вирішення іранської та північно-корейської ядерних проблем.


Під час виступу у Конгресі США із щорічним зверненням «Про ситуацію в країні», Джордж Буш звернувся до конгресменів з проханням підтримати його плани і надіслати до Іраку ще 21 з половиною тисячу військових

Звертаючись до опонентів збільшення присутності американських військ в Іраку, глава американської держави заявив, що Сполучені Штати повинні знайти рішення і довести справу до перемоги: “Ми не розпочинаємо нової війни в Іраку, ми зараз беремо в ній участь. Усі ми зараз прагнемо завершення цієї війни та перемоги в ній. Але це не в нашому характері не виконувати свої обіцянки – залишати наших друзів та ризикувати нашою безпекою”.

Невдача США може призвести до широкомасштабного конфлікту в регіоні Близького сходу, до – за його висловлюванням – «епічної війни» між сунітами і шиїтами.

Демократи у Конгресі США знову відкинули нову стратегію президента Джорджа Буша щодо Іраку.

У відповідь на виступ Буша у Конгресі представники Демократичної партії закликали замість направлення додаткових військових підрозділів розпочати виведення військ з Іраку.

Сенатор-демократ Джім Веб зі штату Віргінія заявив: “Президент бездумно втягнув нас у цю війну. Він знехтував думку колишнього радника з національної безпеки часів першої війни у Перській затоці, проігнорував застереження начальника Генштабу, двох колишніх працівників Центрального командування і багатьох-багатьох інших, які мають необхідний досвід. Тепер ми, країна, стали заручниками передбачуваного – і передбаченого - збентеження“.

Зараз в Іраку служить син сенатора Джіма Веба.

Також у своєму звернені Буш запевнив, що використає усі дипломатичні засоби для вирішення іранської та північно-корейської ядерних проблем. Він коротко нагадав про ядерні амбіції двох країн.

Іран відкинув американські твердження, що Тегеран, нібито, намагається створити ядерну зброю, а Північна Корея минулого року провела ядерне випробування.

У своєму виступі Буш також наголосив на демократичних досягненнях афганського, іракського та ліванського народів і закликав до більших політичних свобод на Кубі та в Білорусі.

Зупиняючись на проблемі глобального потепління. Буш назвав її “викликом людству”, який вимагає невідкладних дій.

Говорячи про внутрішні проблеми США, Буш, зокрема, наголосив на необхідності упродовж 10 років зменшити на 20 відсотків використання бензину, замінивши його альтернативним пальним. Це зменшить залежність США від закордонної нафти.

Іншим першочерговим завданням, яке стоїть перед країною, президент США назвав боротьбу з нелегальною імміграцією.
XS
SM
MD
LG