Доступність посилання

ТОП новини

Кияни знову протестують проти нових тарифів на комунальні послуги


Під Київрадою зараз зібралося кілька тисяч осіб, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Під Київрадою зараз зібралося кілька тисяч осіб, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Усі під різнокольоровими прапорами, в основному під прапорами блоку Юлії Тимошенко, "Нашої України" та Комуністичної партії. Також можна побачити плакати з написами "Геть Черновецького", "Черновецький має піти" та "Ні - підвищенню комунальних тарифів".

Сьогодні на сесії Київради мають розглядатися питання з доцільності підвищення комунальних тарифів. Чим це закінчиться - поки що невідомо. Зазначимо, що з грудня минулого року київський міський голова підвищив тарифи у три з половиною рази. Потім їх зменшили на 11 відсотків.

Київміськадміністрація вважає необ''єктивним висновок групи Київради з вивчення підвищення тарифів на житлокомунпослуги. Комісія вважає, що тарифи мали бути підвищені лише в 1,7 рази.

Віце-прем''єр-міністр, міністр будівництва, архітектури й житлово-комунального господарства Володимир Рибак заявив, що вважає неприпустимим разове підвищення тарифів на житлокомунпослуги в Києві. На його думку, підвищення має відбуватися поступово. Віце-прем''єр вважає також, що підвищення тарифів має супроводжуватись поясненнями щодо його необхідності й обґрунтованості.
XS
SM
MD
LG