Доступність посилання

ТОП новини

У Сполучених Штатах – чергова комп''ютерна революція.


Юрій Дулерайн Слухати: Нью-Йорк, 25 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Компанія “Еппл”, знаменита своїми персональними комп''ютерами та мініатюрним електронним програвачем “АйПод” для любителів музики, виготовила нову фантастичну іграшку. Втім, іграшкою її можна назвати лише умовно. Вона поєднує мобільний телефон, програвач, фотоапарат, відеокамеру і вихід в інтернет – і все це вміщується в одній пластині кишенькового розміру завтовшки менше вафлі.

Новий iPhone від Аpple.
Взагалі “АйПод” сьогодні – це, либонь, найпопулярніша забава молоді. Близько 70 мільйонів одиниць “АйПод” продано в Америці торік. На вулиці, у метро, вдома, у школі під час перерви – на кожному кроці бачимо “АйПод”. Дітлахи не те, що просять – вимагають купити їм “АйПод”. Батьки позіхають, бо іграшка не дешева – 150-200 доларів, але куди дінешся. Відмовити неможливо, знаю це зі власного досвіду, якщо дитина висуває найвагоміший аргумент – мовляв, “у всіх є”.

Це не кілька приладів, а лише один – “АйФон”!

Так от, коли Стів Джоб, головний виконавчий директор компанії “Еппл”, на прес-конференції в Сан-Франциско продемонстрував журналістам, здебільшого молодим людям, радикально модифікований “АйПод”, ентузіасти кишенькової технології реагували доволі бурхливо: це програвач, телефон і вихід в інтернет.

Розумієте? Це не три різні прилади. Це один прилад і ми називаємо його “АйФон”, – сказав Стів Джобс і вмикнув прилад, провівши пальцем по маленькому екрану. Якщо глобальний ринок мобільних телефонів, за підрахунками, сягає щороку мільярда штук, то новий “АйПод”, який може служити як мобільний телефон, матиме великий комерційний успіх. Недарма ж курс акцій компанії “Еппл” на фондовій біржі Уолл-Стріт у Нью-Йорку одразу підвищився на 8%, і це при тому, що новий “АйПод” надійде у широкий продаж лише у червні.

Початкова ціна, щоправда, буде досить високою, майже півтисячі доларів, але комп''ютерна і взагалі електронна техніка дешевшає буквально на очах.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG