Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи можливий компроміс між Президентом та Прем’єром щодо "Закону про Кабмін"? Чим порадував призовників міністр оборони? Чи може стати референдум дійовим засобом для відставки київського мера?


Ірина Біла Київ, 26 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Конфлікт між урядом і Президентом навколо ухваленого Верховною Радою Закону “Про Кабінет Міністрів” поховав надії на те, що Ющенкові вдасться знайти хоч якийсь компроміс з Януковичем, стверджує “Газета по-українськи”. Президент навіть “прокинувся від зимової сплячки”. Він дає зрозуміти, що кабмінівський закон – це той Сталінград, який він та його оточення здавати не збираються. До чого це може призвести – оповідається в статті “Регіонали” не помітили пастки Тимошенко”.

Міністр оборони Анатолій Гриценко підписав наказ, згідного з яким спрощується проходження призовної комісії. Відтепер, щоб довести свою непридатність для служби в армії, юнакам потрібно буде лише раз пройти медичну комісію, і на повторні огляди їх уже не викликатимуть. Як пише газета “Сегодня”, дотепер отримати відстрочку від служби в армії можна було щонайменше за 300-500 доларів. Нині ж, як припускають журналісти, за ці гроші вже “не відмажешся”. Стаття називається “Відкосити” від армії стане простіше, але дорожче”. Українська сторона різко відреагувала на те, що росіяни не пустили судових виконавців на радіонавігаційну станцію в Генічеську. Російські «силовики» відмовилися виконувати рішення Господарського суду Херсонської області. У відповідь Міністерство закордонних справ України заявило, що в разі невиконання Росією судових рішень щодо повернення Україні об''єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства українська сторона залишає за собою право «вживати передбачені міжнародним правом заходи». Докладніше про цей конфлікт – в статті “Маячня” з Фемідою”. А тим часом, як пише газета “Комерсант-Україна”, в Тбілісі готові до нормалізації відносин з Москвою. Вчора навіть оголосили про переговори щодо відновлення повітряного сполучення між двома країнами. Однак єдиної думки щодо нормалізації стосунків у грузинському керівництві, схоже, немає, насамкінець зазначає видання. Над київським мером густішають хмари. Опозиція в особі БЮТівців активно взялася за організацію плебісциту з недовіри київській владі загалом, і столичному голові Леоніду Черновецькому, зокрема. Як зазначає газета “Україна молода”, днями міністр юстиції Олександр Лавринович не виключив, що референдум може стати дійовим способом для відставки мера. Якщо таке трапиться, Київ стане першим в історії незалежної України містом, де голосами жителів столичний голова буде відправлений у відставку. Про це наголошується в публікації “Вендета для мера”.
XS
SM
MD
LG