Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА: «старий швед» програв французькій спортивній легенді.


Надія Кандиба Слухати: Німеччина, 26 січня 2007 (RadioSvoboda.ua) — У керівництві європейського футболу відбулися зміни. У п’ятницю новим президентом Союзу європейських футбольних асоціацій обрали колишнього французького футболіста 51-річного Мішеля Платіні. Голосування відбулося на конгресі УЄФА в Дюссельдорфі.

Голосування очікували з нетерпінням. Адже головним суперником Мішеля Платіні був не хто-небудь, а Леннарт Юханссон. Цей 77-річний швед досі очолював УЄФА. У Союзі європейських футбольних асоціацій він успішно головував упродовж останніх 17 років.

Чимало хто хотів би, щоб Юханссон і надалі залишався на цій посаді. Не дивно, що під час голосування Платіні вдалося дістати лише мінімальну перевагу. Його підтримали 27 делегатів. 23 учасники голосування висловилися проти. Платіні передрікають тепер нелегке президентство й застерігають навіть перед загрозою розколу УЄФА.

Платіні свідомий труднощів

Це розуміє й новий голова Союзу європейських футбольних асоціацій. Після оголошення результатів голосування Платіні заявив: «Іще коли я був футболістом, ми завжди святкували перемогу. Ми здійснювали коло пошани. Сьогодні мені не до кола пошани, оскільки вся робота ще попереду. Це початок пригоди».

Президент Німецької футбольної асоціації Тео Цванціґер закликав нового голову УЄФА зробити все для того, щоб запобігти суперечкам у континентальному союзі. «Нам залишається тільки побажати успіху Мішелеві Платіні, оскільки проблем йому не бракуватиме», — сказав Цванціґер і додав, що такої поразки Юханссон «не заслужив».

А в ФІФА задоволені

А президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Йозеф Блаттер не приховував свого задоволення. Раніше, всупереч етикетові, він відкрито підтримував кандидатуру Платіні.

Тепер Блаттер заявив, що радіє майбутній співпраці з Мішелем Платіні: «Слід чекати свіжого вітру, оскільки ми обидва дотримуємося тієї думки, що футбол має залишатися передусім спортом, а не бізнесом».

У 1980-х Платіні тричі визнавали найкращим футболістом Європи, по тому він керував збірною Франції.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG