Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль планує удар у відповідь на напад на Ейлат


Унаслідок вибуху в ізраїльському курортному місті загинули три особи, ще дві поранені. Відповідальність за напад, здійснений смертником, узяли на себе одночасно три палестинські угруповання.

Про це заявив прем’єр-міністр країни Егуд Ольмерт.

Унаслідок вибуху в ізраїльському курортному місті загинули три особи, ще дві поранені.

Це перший самогубчий напад на території Ізраїлю за останні дев’ять місяців.

Відповідальність за напад, здійснений смертником, узяли на себе одночасно три палестинські угруповання — «Ісламський джигад», «Бригади мучеників Аль-Акси» і «Армія віруючих».

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ціпі Лівні складає вину за теракт на палестинський уряд.

«У Палестинській адміністрації, на жаль, замість боротьби з тероризмом ми бачимо уряд, котрий сам під контролем терористичної організації. Ізраїль донині стримувався, щоб дати можливість палестинцям розпочати боротьбу з тероризмом і покласти край нападам на нашу країну», — заявила міністр.

США вже засудили і сам інцидент, і «палестинські угруповання, у тому числі „Хамас“, які потурають таким варварським актам», мовиться в заяві Білого Дому.

Офіційний Вашингтон теж заявив, що обов’язок запобігати подібним нападам лежить на Палестинській адміністрації.

«Бригади мучеників Аль-Акси» — воєнізована гілка фракції «Фатх» президента Палестинської адміністрації Махмуда Аббаса, а угруповання «Армія віруючих» досі не було відоме. Рух «Хамас» контролює уряд Палестинської адміністрації.
XS
SM
MD
LG