Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чому "забуксувала" судова система України? Скільки держава втрачає через неякісну сільгосптехніку? Чи легко стати аристократом?


Ірина Біла Київ, 30 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Половину адміністративних справ, якими нині завалені суди першої інстанції, становлять справи про порушення правил дорожнього руху. Адже п''ять років тому, як згадує газета “Голос України”, працівників ДАІ позбавили права штрафувати, доручивши це виключно судам.

Завдяки цій нормі кодексу у більшості водіїв-порушників зникла потреба відкуплятися від ДАІшника, а тому статистика зафіксувала за минулу п''ятирічку зменшення хабарів на автошляхах.

Але, натомість, під колесами правопорушників опинилася судова система країни. За даними статистики, позаторік судді мусили розглядати понад три мільйони саме "дорожніх" справ. Хоча до більшості у судів руки так і не дійшли. Про їхню подальшу долю, а також про законопроекти, якими зміняться правила штрафування на українських дорогах, – в статті “Жезл на терезах Феміди. Важко!”. Нині через брак техніки Україна втрачає на гектарі по тонні зерна, всього в масштабах України — не менш як на мільярд доларів. Щоб уникнути цього, необхідна сучасна сільгосптехніка, а також грамотні механізаторські кадри. Чи достатньо їх сьогодні в Україні? Про це розповідає газета “День”. Стаття називається “Потрібне нове покоління селян”. Хоча статті закону, що передбачають введення податку з продажу квартир, вступили в силу ще 1 січня, нотаріуси уникають реєстрації операцій з нерухомістю. Крім того, як пише газета “Факти”, досвід минулих років дає підстави стверджувати, що незабаром цей податок або скасують, або відкладуть на потім. Адже це вже не перша спроба ввести податок на купівлю-продаж нерухомості. Вибори в Ірпені, що на Київщині, визнані недійсними. Прокоментувати ситуацію газета “Комерсант-Україна” попросила заступника голови ЦВК Марину Свистович. Інтерв’ю називається “Часто результати виборів визначають саме судовою гілкою влади”. Журналістка “Газети по-київськи” вирішила поцікавитися, чи легко сьогодні стати аристократкою, зокрема, отримати дворянський титул. З’ясувалося, що це не забере багато часу – десь тижнів зо два. І всього-на-всього пару тисяч доларів. Головне – не розгубитися в різноманітті пропозицій. Більше про отримання підтвердження давнього роду – у статті “Із грязі – в князі”.
XS
SM
MD
LG