Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк завтра повертається до виконання своїх обов’язків міністра закордонних справ


Про завершення його відпустки повідомив речник МЗС Андрій Дещиця. Сьогодні Шевченківський райсуд Києва переніс розгляд справи щодо звільнення Бориса Тарасюка на 13 лютого. У грудні парламент звільнив Тарасюка з посади глави МЗС. Однак Президент своїм указом доручив йому продовжувати виконувати обов’язки міністра.


Про завершення його відпустки повідомив речник зовнішньополітичного відомства Андрій Дещиця: «Ми займаємо позицію, яка обумовлена рішеннями як суду, так і указом Президента від 5 грудня минулого року. Тобто, цей указ є в силі, яким Президент доручив Борисові Івановичу Тарасюку продовжувати виконання своїх обов’язків. Якщо Президент звільнить Тарасюка і призначить іншу людину, – то буде інший міністр. Але якщо він цього не зробив до цього часу, то у силі залишається указ Президента від 5 грудня». Сьогодні Шевченківський райсуд Києва переніс розгляд справи щодо звільнення Бориса Тарасюка з посади голови МЗС на 13 лютого.

Суд вирішив залучити до справи представників Президента й Кабміну як третіх осіб.

На початку грудня Верховна Рада звільнила Бориса Тарасюка з посади глави МЗС. Однак Президент своїм указом доручив йому продовжувати виконувати обов’язки міністра.

Того ж дня Шевченківський райсуд Києва призупинив дію парламентської постанови.

Депутати оскаржили це рішення в Апеляційному суді, який, в свою чергу, скасував рішення Шевченківського райсуду.

Сам Борис Тарасюк вважає, що перебуває на посаді міністра на законних засадах.
XS
SM
MD
LG