Доступність посилання

ТОП новини

Клюєв почув у Брюсселі і критику, і похвалу.


Наталія Вікуліна Слухати: Брюссель, 30 січня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Комісар ЄС із зовнішніх відносин і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер стурбована безпекою на атомних станціях України. Про це вона заявила під час зустрічі з українським віце-прем''єр-міністром Андрієм Клюєвим. На другий день візиту до Брюсселя заступник керівника Кабміну України провів переговори з двома комісарами ЄС. Цього вечора Клюєв має виступити з промовою на Європейському енергетичному форумі.

Андрій Клюєв
Єврокомісія стурбована станом безпеки на українських атомних станціях і вважає її хиткою. Таку позицію Комісара Ферреро-Вальднер висловила її речниця Емма Адвін. За її словами, комісар також заявила віце-прем''єру Клюєву, що Україні необхідно стабілізувати внутрішньоурядову ситуацію. Водночас Ферреро-Вальднер відзначила поступ України на шляху до Світової організації торгівлі. Після зустрічі з комісаром заступник керівника українського Кабміну сказав журналістам, що новий уряд у найкоротші терміни ухвалив цілу низку законопроектів для вступу до СОТ. І, мовляв, країни Євросоюзу побачили, що Україна робить реальні кроки, щоб стати гідним членом Світової організації торгівлі і інтегруватися з країнами ЄС.

Андрій Клюєв зустрічався також із віце-президентом Єврокомісії, Комісаром ЄС із питань транспорту Жаком Барро. Розмова йшла про транспортні коридори територією України, інвестиційні проекти в галузі транспорту, будівництва автомобільних шляхів та розвитку портів і авіації.

Україна має створити з Європарламентом спільну робочу групу

Є і конкретні результати від цих переговорів. Віце-прем''єр Клюєв повідомив журналістам: “Ми домовилися про те, що разом з комісією Європарламенту з транспорту створимо спільну робочу групу, до якої увійдуть представники як комісії з транспорту, так і Міністерства транспорту, щоб усі ці проекти, які ми обговорили, втілити у життя”.

Увечері у вівторок Андрій Клюєв має виступити на Європейському енергетичному форумі, де розповість, як бачить Київ співпрацю з Євросоюзом у галузі енергетики. Про головні тези своєї промови Андрій Клюєв сказав так: “Перша теза – це я б хотів показати те, що ми маємо в енергетичній галузі. Друга теза – це які наші плани. І третя теза – це яким чином ми зробимо, щоб ці плани втілилися в життя”.

За його Клюєва, Київ хоче,щоб у майбутній розширеній угоді з Євросоюзом було сказано, що енергетична співпраця України і ЄС передбачає ефективність і безпеку постачання нафти й газу до країн Європи.

Київ зацікавлений в інвестиціях для реконструкції електростанцій та газотранспортної системи

Клюєв також наголосив, що Україна прагне разом з підприємствами і компаніями Євросоюзу реалізовувати інвестиційні проекти з реконструкції українських електростанцій та газотранспортної системи. Окрім того, Україна зацікавлена в інвестиціях у підприємства паливо-енергетичного комплексу. За словами Андрія Клюєва, на зустрічі з представниками Європейського банку реконструкції і розвитку та Європейського інвестиційного банку він розробив проекти, з якими потрібно буде працювати у найближчі місяці.

Матеріали до теми:

• Віце-прем’єр Клюєв обговорює у Брюсселі енергетичну співпрацю з ЄС та можливість західних інвестицій.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG