Доступність посилання

ТОП новини

Через невдалий запуск ракети-носія «Зеніт-3SL» бюджет Дніпропетровщини недоотримає мільйони гривень


Ракета-носій мала вивести на орбіту супутник зв’язку, сконструйований компанією Boeing для голландської фірми.

Ракета-носій «Зеніт–3SL», яка стартувала у середу в акваторії Тихого океану, вибухнула відразу ж після запуску

Політ ракети був запланований в рамках міжнародного проекту «Морський старт». У консорціум «Морський старт» входять Boeing (США), Kvaerner ASA (Норвегія), РКК «Енергія» (Росія), НПО «Південне»/«Південмаш» (Україна).

Ракета-носій мала вивести на орбіту супутник зв’язку, сконструйований компанією Boeing для голландської фірми.

Перша і друга ступені «Зеніт–3SL», розроблені українськими підприємствами «Південне» і «Південмашзавод». Третя ступінь - розгінний блок розроблений і виготовлений російською ракетно-космічною корпорацією «Енергія».

Для розслідування причин аварії створили спеціальну комісію.

У Дніпропетровській облдержадміністрації кажуть, що завдяки програмі «Морський старт» Дніпропетровська область отримує значні кошти — податкові відрахування дніпропетровських підприємств, які продають свою продукцію та послуги в рамках реалізації програми.

У конструкторському бюро «Південне», яке є одним із розробників ракети-носія, заявляють, що наразі спеціально створена група фахівців аналізує інформацію і з’ясовує причини невдалого запуску. Наразі вже відомо, що в результаті аварії стартовій платформа практично не ушкоджена. Якщо розслідування покаже, що аварія відбулася за вини дніпропетровських підприємств-конструкторів, то вони муситимуть відшкодовувати збитки.
XS
SM
MD
LG