Доступність посилання

ТОП новини

062 – єдиний номер для скарг на ЖКГ.


Олена Солодовнікова Харків, 30 листопада 2006 (RadioSvoboda.Ua) — У Харкові з’явилась служба швидкої соціальної допомоги. Тепер городяни можуть поскаржитися на незадовільну роботу працівників житлово-комунального господарства, зателефонувавши на номер гарячої лінії.

Поява «Служби 062» – це перший крок у реформі житлового господарства міста. З нового року ЖЕКи у Харкові почали розформовувати. Натомість з’явилось нове комунальне підприємство “Жилкомсервіс”. Воно є єдиним замовником всіх господарчих послуг і контролює їхнє виконання. А поки триває перерозподіл обов’язків, усі звернення щодо поганої роботи прибиральників, несвоєчасного вивезення сміття, а також ремонту дахів та труб, що течуть, приймають за номером «062».

Пенсіонери Тамара та Микола Кіндратьєви звернулися до служби з проханням відремонтувати поламаний ліфт – підійматися щодня на шостий поверх пішки стареньким украй важко. Кажуть, що раніше майстер приходив майже щотижня, але налагодити пристрою не міг.

А «Жилкомсервіс» на дзвінок відреагував упродовж години, розповідає Тамара Кондратьєва: «Тоді вже прийшов не той Володя, а два солідних чоловіки, з інструментами. Спустили ліфт на два поверхи, покопирсалися. І вони нам усе зробили».

Контролери чи фахівці

Андрію Слюсаренку пощастило менше. Сантехнік із «Жилкомсервісу» полагодив йому кран, але за день той знову зламався. Довелося викликати знайомого фахівця, і заплатити йому гроші. Андрій вважає, що нова система допомоги ще досі недолуга: «Треба налагодити роботу самих спеціалістів, безпосередньо їхню роботу. А не тільки контролювати, виїхали вони чи ні».

До того ж, Андрій каже, що додзвонитися у службу дуже важко. Перед тим, як почути довгоочікуване «Алло!», йому довелося зробити близько 50 спроб.

Дзвонять і за порадою

Щодня служба «062» отримує понад три тисячі дзвінків. Деякі з них не стосуються її безпосередньої діяльності. Наприклад, якось чоловік поцікавився тим, де є найближчий до його будинку пункт прийому склотари. Згадує начальник служби «062» Любов Єрохіна: «Було і таке. Дівчині телефонувала, що їй нічим платити за навчання, треба заплатити, інакше відрахують. Ну, здавалося б це не до нас питання».

Навіть у таких неординарних випадках диспетчери служби намагаються дати корисну пораду. Між тим не відхрещуються від того, що з навантаженням від шквалу «комунальних звернень» їм упоратися важко – не вистачає операторів та телефонних ліній. Тому найближчим часом служба «062» переїде у нове приміщення і в кілька разів збільшить штат працівників.
XS
SM
MD
LG