Доступність посилання

ТОП новини

До 1 березня мають завершити роботу над Планом дій Україна-Росія на 2007-2008 роки, щоб передати документи на підпис президентам України та Росії


Такої домовленості досяг глава Секретаріату Президента Віктор Балога у Москві, про що повідомила прес-служба глави держави.

Такої домовленості досяг глава Секретаріату Президента Віктор Балога у Москві, про що повідомила прес-служба глави держави.

Віктор Балога у середу провів зустрічі з керівником Адміністрації Президента РФ Сергієм Собяніним, секретарем Ради безпеки РФ Ігорем Івановим та статс-секретарем – заступником міністра закордонних справ Росії Григорієм Карасіним.

Під час зустрічей російська й українська сторони обговорили питання, пов’язані з візитом Глави Української держави до Російської Федерації, який заплановано на кінець лютого – початок березня цього року.

А найближчим часом буде активізовано співпрацю у підготовці Декларації про зміст українсько-російського партнерства. Заплановано, що цей документ буде підписано у травні-червні цього року в перебігу другого засідання Міждержавної комісії Ющенко – Путін.

Віктор Балога та його візаві обмінялися думками щодо започаткування переговорного процесу про підготовку Меморандуму з енергетичної співпраці між Україною та Росією на найвищому рівні.

На зустрічах обговорили й низку інших питань українсько-російських відносин. Зокрема, йшлося про пошук шляхів порозуміння в питаннях захисту прав громадян України у зв’язку з набуттям чинності в Російській Федерації нового імміграційного законодавства.

Сторони погодилися в необхідності більш активного залучення Міждержавної комісії Ющенко – Путін до вирішення питань, пов’язаних з гідронавігаційними об’єктами в Криму та розмежуванням Азовсько-Керченської акваторії.

Також сторони висловилися за необхідність припинення спекуляцій щодо мовного питання як в Україні, так і в Росії.
XS
SM
MD
LG