Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів»: 2006 рік був смертельним роком для журналістів


Минулого року загинуло більше журналістів, ніж за попередні 10 років, повідомляє міжнародна медіа-організація .


За даними міжнародної медіа-організації, минулого року загинуло більше журналістів, ніж за попередні 10 років.

У 2006 році також зросла кількість арештів та ув’язнень журналістів.

У своєму щорічному звіті «Репортери без кордонів» стверджують, що 81 журналіст загинув, виконуючи свої професійні обов’язки. 65 із них загинули в Іраку.

Це найвища кількість журналістських жертв від 1994 року, коли конфлікти в Руанді, Алжирі та колишній Югославії призвели до високих журналістських втрат.

У звіті мовиться, що минулого року був ув’язнений 871 журналіст. Найбільше арештів та затримань журналістів відбулося в Китаї, на Кубі та в Ефіопії.

«Репортери без кордонів» також стурбовані рівнем свободи засобів інформації у світі і звертають увагу на випадки самоцензури в демократичних країнах.

Організація констатує, що демократичні уряди мало зробили, щоб захистити журналістів, яким погрожували минулого року під час конфлікту навколо публікації карикатур Магомета в данській газеті.

В Україні свобода преси, яка було зросла позаминулого року, в 2006 році знову впала — до такого висновку привели міжнародну медіа-організацію фізичні напади на журналістів і нездатність завершити справу про вбивство Георгія Гонгадзе.

За оцінкою «Репортерів без кордонів», в Україні є «істотні проблеми» зі свободою преси.
XS
SM
MD
LG