Доступність посилання

ТОП новини

Для гольф-клубу земля є, для репатріантів – немає.


Володимир Притула Сімферополь, 1 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Рада міністрів Криму дала дозвіл на будівництво першого на півострові гольф-клубу у Великій Ялті. За повідомленням прес-служби кримського уряду, землі майбутнього розважального закладу розташовані на околиці Гурзуфа і не підходять для сільськогосподарських потреб. Оскільки там існує небезпека зсувів, то не віддадуть їх і безземельним репатріантам.

Пікет під Верховною Радою Криму: до масових акцій протесту репатріантів залишилося 18 днів...
Під стінами кримського парламенту стоїть одинокий намет і десяток пікетувальників. На наметі плакат – “Залишилося 18 днів”. Це учасники акції протесту репатріантів, які вимагають від кримської влади виділення землі для будівництва індивідуального житла. Через 18 днів пікетувальники погрожують вивести на вулиці Сімферополя десятки тисяч людей.

А поки що вони лише обурюються діями влади, називаючи їх лицемірством. Учасниця пікету Зейнеп-ханум каже: “Я народилася в Ялті, учасник війни, депортована. Із 90 року стою в Ялті у черзі. Але для мене клаптика землі в Ялті немає. А олігархам земля є. У них же є гроші, а в мене нічого немає”.

На ділянку претендує фірма “Антал-Крим”

Як повідомив голова Республіканського комітету із земельних ресурсів Криму Микола Голубєв, гольф-клуб хочуть створити на більш як 120-ти гектарах землі на околиці Гурзуфа. За його словами, фірма “Антал-Крим”, яка претендує на цю ділянку, є “дуже серйозною компанією”, і планує вкласти у будівництво 13 млн. доларів США. Передбачають, що у цьому клубі працюватимуть близько 400 осіб. Раніше місцева влада, в тому числі і представники Рескомзему, неодноразово заявляли, що у Великій Ялті немає вільної землі для будівництва житла репатріантам.

Кримський спікер закликає не політизувати це питання

Водночас, голова Верховної Ради Криму закликав кримські політичні сили утриматися від спекуляцій довкола цієї теми. Прес-секретар кримського спікера Анатолія Гриценка Алла Горєва зазначила: “Анатолій Павлович Гриценко просить усі політичні сили та всіх політиків не політизувати питання щодо будівництва гольф-клубу і виділення чи то 100, чи то 120 гектарів землі у районі Гурзуфа”. За словами Горєвої, до Криму ідуть реальні інвестиції, які допоможуть вирішити також і проблеми репатріантів.

Втім, останні кажуть, що влада вкотре їх обдурює і розуміє лише силу, а тому акції протесту, що мають розпочатися 19 лютого, будуть не тільки масовими, але й безстроковими.
XS
SM
MD
LG