Доступність посилання

ТОП новини

Долю боксерського поєдинка між Олегом Маскаєвим і Віталієм Кличком за титул Чемпіона WBC вирішить незалежний посередник


Геннадій Мороз Київ, 2 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) — Керівництво Всесвітньої боксерської ради практично визнало, що не в змозі самостійно призначити наступного суперника Олегові Маскаєву. Як відомо, претендентами на бій із росіянином за чемпіонський титул найпрестижнішої версії світу нині є Віталій Кличко і Семюель Пітер. Відтак, визначитися з опонентом Маскаєва, на думку керманичів WBC, може тільки незалежний посередник.

Неабиякі проблеми у найпрестижнішої боксерської версії планети виникли одразу після сенсаційного повернення на ринг Віталія Кличка. Два роки тому старший із братів залишав великий спорт непереможеним. І за правилами WBC, саме українець, як почесний чемпіон, має право на позачергову зустріч із Маскаєвим.

Зовсім не проти зустрітися на рингу з Кличком і чинний чемпіон із Росії. Але останнім часом свої права на бій із Маскаєвим за почесний титул висловив обов’язковий претендент — Семюель Пітер.

А відтак, на думку керівництва версії, суперечливу ситуацію може вирішити лише стороння особа. А посередника спільними зусиллями обиратимуть усі три зацікавлені сторони. А от у разі, якщо компроміс так і не буде знайдений, остаточне рішення щодо суперника Маскаєва ухвалюватиме вже Міжнародний спортивний арбітраж у Лозанні.

Найкращою спортсменкою України в січні 2007 року стала біатлоністка Оксана Хвостенко

Уже звично найсильніших атлетів щомісяця визначає НОК України. Нагадаю, що Оксана Хвостенко в січні виграла перегони з масовим стартом на черговому етапі Кубка світу в словенській Поклюці. Таким чином вона здобула першу перемогу для української збірної за останні 5 років. Кращим тренером місяця визнали наставника Оксани Хвостенко — Миколу Зоца.

Нині обидва тріумфатори разом із іншими членами збірної команди України перебувають в Італії. Саме тут у містечку Ангольц-Антерсельва уже завтра стартує Чемпіонат світу з біатлону.
XS
SM
MD
LG