Доступність посилання

ТОП новини

Українські авіаперевізники досягли тимчасового компромісу з постачальниками щодо ціни на паливо


Позавчора найбільші українські авіаперевізники «Міжнародні авіалінії України» та «Аеросвіт» заявили про можливість припинення польотів через неможливість домовитися про ціну на пальне.

Про це Радіо Свобода повідомила прес-секретар «Міжнародних авіаліній України» Євгенія Сацька.

«Вдалося досягти тимчасового компромісного рішення, яке діятиме до понеділка включно — 4 дні. Поки що з ціни виключили ПДВ, це було однією з умов цього компромісу, однак ми змушені прийняти нові умови, які вони (постачальники) нам висунули. Переговори продовжаться. До понеділка ми літаємо, жоден рейс МАУ не скасують», — зазначила прес-секретар МАУ.

Позавчора найбільші українські авіаперевізники «Міжнародні авіалінії України» та «Аеросвіт» заявили про можливість припинення польотів через неможливість домовитися про ціну на пальне.

Керівництво компаній повідомило, що з лютого постачальники планують підвищити ціну на 40% та вимагають від авіаперевізників оплати ПДВ.

Уряд доручив Мінпаливенерго та Антимонопольному комітетові вжити заходів, щоб не зірвати роботу авіакомпаній.

Однак авіаперевізники не задоволені позицією Мінпаливенерго у конфлікті з постачальниками пального. Як зазначила прес-секретар “Міжнародних авіаліній України” Євгенія Сацька: «Поки що нас не зовсім задовольняє позиція Міністерства палива та енергетики, яке також отримало від прем’єр-міністра доручення про втручання в цю ситуацію. На жаль, від цього міністерства ми підтримку не відчуваємо. Ми чекаємо, що Мінпаливенерго розслідує ситуацією з монополізмом Кременчуцького нафтопереробного заводу, який постачає пальне для компаній-заправників в аеропорту «Бориспіль» за завищеними цінами, наскільки вони це пояснюють, і можливо вплине на цю ситуацію також».
XS
SM
MD
LG