Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко пізніше звернеться до Конституційного Суду з поданням про неконституційність закону про Кабмін


За словами Президента, для нього важливий не сам крок подання, а щоб цей крок зрозуміли, чому він робиться: «Адже ми повинні це змагання виграти, а не програти». У п’ятницю Закон «Про Кабінет Міністрів України» оприлюднили в офіційних друкованих виданнях, а відтак він набув чинності. Президент вважає офіційну публікацію закону нелегітимною, а сам закон неконституційним.


За словами Президента, для нього важливий не сам крок подання, а щоб цей крок зрозуміли, чому він робиться: «Адже ми повинні це змагання виграти, а не програти».

Як сказав Ющенко журналістам у суботу, наступного тижня він хоче спершу ще раз пояснити, чому і для чого він ветував цей закон, який, на його думку, у своїх визначальних засадах антиконституційний, а вже по тому звертатися з поданням до Конституційного Суду.

Нинішню ситуацію Ющенко назвав «шабашем», і з якого Україна має вийти і «осмислити, що відбувається».

Проблема полягає в тому, що «нація втрачає контроль над формуванням збалансованої влади в Україні», вважає Президент: «Це проблема держави і нації: чи вона формує таку систему влади, яка забезпечує демократичний поступ, чи ми знову повертаємося в систему, де не існує противаг, балансів, де є тільки одна монополія — чи то на брехню, чи на правду».

«Нас десять років лякали, що цар сидить на Банковій (місце роботи Президента) і його потрібно боятися, а тепер говорять, що потрібно бая зробити на Грушевського (де працює Прем’єр-міністр), і цього не потрібно боятися», — звернув увагу Ющенко.

У п’ятницю Закон «Про Кабінет Міністрів України» оприлюднили в офіційних друкованих виданнях, а відтак він набув чинності. Закон опублікували з підписом Голови Верховної Ради Олександра Мороза, поставленим до другого вето Президента. За визнанням авторів закону, він порушує Конституцію принаймні в кількох моментах.

Напередодні Президент удруге ветував цей закон, коли після подолання в парламенті першого вето йому подали на підпис інший текст. Владна коаліція зневажила це вето. Президент вважає офіційну публікацію закону нелегітимною, а сам закон неконституційним.
XS
SM
MD
LG