Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко вважає, що домовленості укладені між політичними силами, починаючи від Універсалу національної єдності, демонстративно ігноруються


Про це Президент України заявив під час зустрічі з Головою Верховної Ради Олександром Морозом та Прем’єр-міністром Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба глави держави. Він наголосив на необхідності виконання домовленостей, укладених між політичними силами.


Про це Президент України заявив під час зустрічі з Головою Верховної Ради Олександром Морозом та Прем’єр-міністром Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба глави держави.

На початку зустрічі Ющенко наголосив на необхідності виконання домовленостей, укладених між політичними силами.

Найголовнішим для України та суспільства нині є збереження стабільності в країні, підкреслив Президент: Саме тому всі політичні сили та гілки влади мають усвідомлювати необхідність порозуміння по ключових позиціях та вести конструктивний діалог.

Віктор Ющенко наголосив, що як "Президент робитиме все для забезпечення стабільної ситуації в державі".

У зустрічі також взяли участь Секретар РНБО Віталій Гайдук, Глава Секретаріату Президента Віктор Балога, перші заступники Глави Секретаріату Арсеній Яценюк та Іван Васюник.

На другу половину дня у лідера держави запланована зустріч із лiдеркою БЮТ. Прес-служба глави держави, однак, не повідомила точний час зустрiчi.

При цьому в Кабінеті міністрів повідомили, що перед зустріччю в Секретаріаті Президента, прем''єр і голова Верховної Ради взяли участь у засіданні координаційної ради антикризової коаліції.

Як сказав президент Віктор Ющенко журналістам у суботу, він хоче спершу ще раз пояснити, чому і для чого він ветував закон про Кабмін, який, на його думку, у своїх визначальних засадах антиконституційний, а вже по тому звертатися з поданням до Конституційного Суду.

За словами Президента, для нього важливий не сам крок подання, а щоб цей крок зрозуміли, чому він робиться: «Адже ми повинні це змагання виграти, а не програти».

Нинішню ситуацію Ющенко назвав «шабашем», і з якого Україна має вийти і «осмислити, що відбувається». Проблема полягає в тому, що «нація втрачає контроль над формуванням збалансованої влади в Україні», вважає Президент: «Це проблема держави і нації: чи вона формує таку систему влади, яка забезпечує демократичний поступ, чи ми знову повертаємося в систему, де не існує противаг, балансів, де є тільки одна монополія — чи то на брехню, чи на правду».

«Нас десять років лякали, що цар сидить на Банковій (місце роботи Президента) і його потрібно боятися, а тепер говорять, що потрібно бая зробити на Грушевського (де працює Прем’єр-міністр), і цього не потрібно боятися», — звернув увагу Ющенко.

У п’ятницю Закон «Про Кабінет Міністрів України» оприлюднили в офіційних друкованих виданнях, а відтак він набув чинності. Закон опублікували з підписом Голови Верховної Ради Олександра Мороза, поставленим до другого вето Президента.

За визнанням авторів закону, він порушує Конституцію принаймні в кількох моментах.

Напередодні Президент удруге ветував цей закон, коли після подолання в парламенті першого вето йому подали на підпис інший текст. Владна коаліція зневажила це вето. Президент вважає офіційну публікацію закону нелегітимною, а сам закон неконституційним.
XS
SM
MD
LG