Доступність посилання

ТОП новини

«Наша Україна» i БЮТ домовилися про ведення спільної опозиційної діяльності у Верховній Раді


Про це йдеться у спільній заявi, оприлюдненiй на сайтi блоку «Наша Україна». Документ пiдписали лiдер фракцiй «Наша Україна» В''ячеслав Кириленко i лiдер фракцiї БЮТ Юлiя Тимошенко. У вiвторок уранцi депутати від Фракцiї Блоку Юлiї Тимошенко заблокували трибуну i президiю Верховної Ради. Відтак лідери фракцій провели консультації у голови Верховної Ради і відновили роботу парламенту.


Про це йдеться у спільній заявi, оприлюдненiй на сайтi блоку «Наша Україна». Документ в понедiлок, 5 лютого, пiдписали лiдер фракцiй «Наша Україна» В''ячеслав Кириленко i лiдер фракцiї БЮТ Юлiя Тимошенко.

Спiльна опозицiйна дiяльнiсть фракцiї Блоку Юлiї Тимошенко i фракцiї блоку «Наша Україна» дасть можливiсть шляхом розпуску парламенту i дострокових виборiв вiдродити демократичний, європейський розвиток України, мовиться у документі. Про підписання відповідних документів заявила в ефірі каналу «1+1» лідерка БЮТу Юлія Тимошенко. За її словами, цю тему вона обговорила вчора з Президентом Ющенком.

Сторони, зокрема, домовилися спільно працювати над новою редакцією Конституції й ініціювати скасування незбалансованих конституційних змін.

У вiвторок уранцi депутати від Фракцiї Блоку Юлiї Тимошенко заблокували трибуну i президiю Верховної Ради.

Відтак лідери фракцій провели консультації у голови Верховної Ради і відновили роботу парламенту.

Вони вимагали від прем’єра Віктора Януковича пояснити парламенту, про які пропозиції з боку Києва говорив напередодні Президент Росії. Сьогодні відкрилася третя сесія Верховної Ради п’ятого скликання. Лідер фракції «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко заявив: «Нам не зрозуміло: хто, за скільки, кому, навіщо і на підставі яких повноважень хоче передати газотранспортну систему. Про які свердловини і для кого йде мова у Російській Федерації, які ніби стануть тією платою за газотранспортну систему, внаслідок якої український народ позбавиться останнього надбання, яке він має».

Раніше прем’єр Віктор Янукович сказав, що газотранспортна система була і залишиться у державній власності. Напередодні представник Партії регіонів Василь Кисельов заявив: «Спробуємо знайти спільну мову, аби не влаштовувати цирк на всю Україну. Сьогодні бажання Юлії Тимошенко проводити дострокові вибори всім зрозуміле. Але, я думаю, у нас буде достатньо сил та засобів розблокувати роботу Верховної Ради».

Минулого тижня Президент Владімір Путін на прес-конференції у Москві заявив, що не виключає участі українських компаній у видобутку енергоресурсів на території Росії. Йшлося також про створення газотранспортного консорціуму. За словами Путіна, із подібними пропозиціями до Білокам’яної звернулася сама Україна.

Матеріали до теми:

• Нова сесія – нові блокування?

• Канікули народних депутатів закінчилися.
XS
SM
MD
LG