Доступність посилання

ТОП новини

НАТО прописалося у Севастополі.


Володимир Притула Симферополь,, 6 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні представники Військово-Морських Сил України і Північноатлантичного альянсу проводять в Севастополі рекогносцировку у зв’язку з підготовкою командно-штабних навчань НАТО “Кооператив Мерлін-2007

Навчання “Кооператив Мерлін” мають пройти у Севастополі восени відповідно до Індивідуальної програми партнерства України і НАТО на 2007 р. Метою командно-штабних навчань на комп’ютерах стане підготовка українських військових моряків до роботи у складі багатонаціональних штабів. Зокрема, відпрацьовуватимуться питання проведення ембаргових операцій, евакуація цивільного населення, застосування протимінних, протичовневих і підводних сил та протидиверсійної оборони сил на морі. Тобто, серйозні навчання, але на комп’ютерах, без виходу на море. І цього разу офіцери оглядають місця проведення навчань, готують комп’ютерну базу, програмне забезпечення.

Мерлін - поглиблення навчань Посейдон

Командно-штабні навчання НАТО “Кооператив Мерлін” є видозміненим і поглибленим варіантом навчань “Кооператив Посейдон”, які вперше проходили в Севастополі торік. Тоді у них брали участь військовослужбовці із 12-ти країн НАТО, представники ЗС 4-х країн-учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру” , а також 2-х країн Середземноморського діалогу (Алжир та Ізраїль). Як спостерігачі були присутні Катар та ОАЕ.

Цього разу інструктори будуть з низки країн НАТО, а навчатимуться переважно українські моряки. Хоча будуть представлені країни-учасниці програми “Партнерство в ім’я миру” (зокрема, Грузія), а також, очевидно країни Середземноморського діалогу. Важливо, що у навчаннях не братимуть участі підрозділи, тож окремого рішення Верховної Ради не треба.
XS
SM
MD
LG