Доступність посилання

ТОП новини

За два останні роки співпраця України та Євросоюзу поглибилась


Про це заявив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з учасниками засідання Україна-Трійка ЄС.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з учасниками засідання Україна-Трійка ЄС на рівні міністрів закордонних справ: “Я пригадую, як два роки тому ми заключили нову угоду Україна - ЄС, трьохлітню. Хотів би відмітити, що вона досить добре виконується. Проведено більше семи десяти заходів по реалізації цієї угоди. Ми задоволені і переговорами і спільними діями, які відбуваються в раках цих переговорів. Але наступає час, виникає потреба подивитися на наші відносини в контексті більшої інтенсивності, формувати основи політичної асоціації, формувати основи економічної інтеграції”.

Українська сторона високо цінує результати переговорів щодо лібералізації візового режиму країн ЄС для певних категорій громадян України та домовленості в питаннях реадмісії, досягнуті останнім часом і закріплені на договірній основі, сказав Віктор Ющенко.

У свою чергу, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер також відзначив успішний діалог, який ведеться між Україною та ЄС. На його переконання, плідна співпраця України та Євросоюзу, яка велася дотепер, має стати запорукою успішної роботи в майбутньому та сприятиме подальшому поглибленню наших відносин у сферах, важливих для обох сторін, повідомляє прес-служба Президента України.

За словами Штайнмайера, переговори щодо укладення нової угоди між Україною та Євросоюзом на робочому рівні можуть розпочатися ще в лютому або на початку березня.

З української сторони на зустрічі були присутні в. о. міністра закордонних справ України Володимир Огризко, Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога, Постійний представник Президента при Європейських співтовариствах Роман Шпек.

Від Трійки ЄС у зустрічі взяли участь міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер та Державний секретар з європейських справ МЗС Португалії Мануель Лобо Антунеш.
XS
SM
MD
LG